Marcel Ciolacu atac furibund la adresa lui Florin Cîțu: E vânzătorul României! Este cea mai mare crimă!

Marcel Ciolacu a venit cu un atac dur la adresa premierului Cîţu după ce acesta împreună cu membri cabinetului au adoptat un proiect de lege.

03 feb. 2021, 16:59
Marcel Ciolacu atac furibund la adresa lui Florin Cîțu: E vânzătorul României! Este cea mai mare crimă!

Marcel Ciolacu atac furibund la adresa lui Florin Cîțu. Acesta vorbeşte de abrogarea legii PSD prin care era interzisă vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică.

Marcel Ciolacu atac furibund la adresa lui Florin Cîțu. Ce spune liderul PSD

„Cîțu – vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații! Și, dacă va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, scrie Ciolacu.

Potrivit liderului PSD nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ: „Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății. Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”.

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pentru doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii, potrivit premierului Florin Cîţu.

De altfel, preşedintele PSD îl acuză pe premierul Cîţu că ar încerca să acopere măsurile de austeritate folosindu-se de tragedia de la Institutul Marei Balş, unde 7 oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat vineri în unul dintre pavilioane.

Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că se folosește „de morții de la “Matei Balș” pentru a-și argumenta austeritatea”, susținând că totalul cheltuielilor de personal din sănătate, salarii și sporuri, este de sub 9%, și nu de 95% cât ar fi declarat prim-ministrul.

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! (…) Adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîțu, ca ministru al finanțelor: Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”, a declarat Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Ciolacu anunţă moţiune simplă