Viorica Dăncilă îl atacă pe Marcel Ciolacu în scandalul otrăvirii Doinei Pană: „M-aş fi aşteptat ca liderii PSD să transmită un mesaj, dar Marcel Ciolacu nu a primit permisiune de la liberali”

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, critică atitudinea autorităţilor, dar şi a liderilor PSD, printre care îl numeşte pe Marcel Ciolacu, pentru faptul că n-au luat poziție în cazul de otrăvire al Doinei Pană.

28 ian. 2021, 17:54
Viorica Dăncilă îl atacă pe Marcel Ciolacu în scandalul otrăvirii Doinei Pană: „M-aş fi aşteptat ca liderii PSD să transmită un mesaj, dar Marcel Ciolacu nu a primit permisiune de la liberali”

Viorica Dăncilă scrie pe pagina sa de Facebook că este inadmisibilă nepăsarea cu care autorităţile tratează un caz extrem de grav, un atentat la viaţa unui demnitar român, şi consideră că prin această atitudine se probează influenţa „mafiei lemnului”.

„E intolerabilă lipsa de reacție a oficialităților în cazul otrăvirii fostului ministru Doina Pană!

Un caz extrem de grav și fără precedent e tratat cu indiferență la nivel politic. Nici măcar un cuvânt de preocupare sau de compasiune nu am auzit de la cei care conduc azi România. Ori sunt foarte ocupați cu bătaia pe buget și nu-i mai interesează altceva, ori mafia lemnului umblă liberă pe culoarele Palatului Victoria și impune legea tăcerii.

M-aș fi așteptat ca cel puțin liderii PSD să transmită un mesaj de solidaritate și de îngrijorare, dar se pare că Marcel Ciolacu n-a primit permisiune de la liberali pentru a lua poziție pe acest subiect. Trist!”, a spus Viorica Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Viorica Dăncilă cere să se ia măsuri ferme în cazul Doinei Pană

Expertizele oficiale confirmă faptul că Doina Pană a fost otrăvită pe vremea când era ministru și conducea Ministerul Apelor și Pădurilor. Expertizele au fost efectuate de Institutul de Medicină Legală, dar și de către medicii de la Spitalul Parhon din București, scrie Stiripesurse.

Cei din urmă au efectuat o expertiză endocrinologică, care demonstrează că Doina Pană a fost otrăvită intenționat și nu accidental, în urma consumului de fructe de mare. Cantitatea mare de mercur din sânge a arătat că a fost vorba despre o otrăvire intenționată.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii februarie 2018, Poliția a trimis procurorilor o sesizare, după ce Doina Pană a fost intoxicată cu mercur. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieşea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.

Citeşte şi: Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe Vlad Voiculescu pe tema vaccinărilor pe pile: „Este inadmisibil! Este un factor de descurajare. Aşa nu ne mai facem sănătoşi”