Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Liviu Dragnea: „Cu toţii suntem trecători în funcții”. Lovitură dură şi pentru USR-PLUS

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la Radio Guerrilla că a avut și are discuții cu toți foștii președinți ai PSD, mai puțin cu Liviu Dragnea.

16 sept. 2021, 15:10
Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Liviu Dragnea: „Cu toţii suntem trecători în funcții”. Lovitură dură şi pentru USR-PLUS

Marcel Ciolacu nu a fumat pipa păcii cu Liviu Dragnea. „N-am avut această plăcere – n.r., să se întâlnească – nici cât a fost închis și nici după”, a spus Ciolacu.

Referitor la faptul că Liviu Dragnea ar putea să-și facă partid, Ciolacu a spus că e cel mai portivit este să anunțe el sau Codrin Ștefănescu.

Ar fi al treliea președinte PSD care și-ar face partid că și Mircea Geoană și-a făcut un partid și Victor Ponta. Dacă doi n-au reușit, încearcă și al treilea, poate reușește”, a spus liderul PSD.

„Să încerci din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri alea tale să vii să anunți că îți creezi un partid mi se pare mult. Eu nu am să fac sub nicio formă acest lucru indiferent ce se va întâmpla. Cu toții suntem trecători în funcții. La un moment dat ori faci tu un pas înapoi când simți că tragi partidul în jos, ori atunci partidul funcționează organic, se cuplează oamenii și te schimbă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PSD propune plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie. Ciolacu: Dacă Superman „Cîţu” chiar voia să facă ceva ”wow”, dădea azi ordonanță de plafonare a prețurilor

Atacul lui Marcel Ciolacu vine cu câteva zile înainte de un interviu anunţat de Liviu Dragnea, în care foarte probabil va fi criticat de fostul preşedinte al PSD.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Codrin Ștefănescu anunță posibila revenire a lui Liviu Dragnea pe scena politică, afirmând că e singura și ultima speranță.

Mai exact, acesta susține că fostul lider al PSD este singura speranță pentru Români, adăugând că doar așa românii își pot recupera țara. Totodată, el a făcut un apel la cei care îl urmăresc să îi transmită lui Liviu Dragnea toate gândurile bune și încrederea pe care o au în el.

Dosarul insulei Belina, unde Liviu Dragnea mergea la pescuit, aproape de final. Martorii-cheie, audiaţi în instanţă

”Mai există o singură speranță! Singura și ultima! Știu exact ce spun, simt și cred! Sunt convins că mulți dintre voi îmi împărtășiți opinia și încă mai credeți că putem să ne recuperăm țara! Speranța se numește Liviu Dragnea și vreau să-l asigur că are cu cine și pentru cine! Și rog să-i transmiteți și voi asta, acum și aici!” a scris Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea și fost lider al PSD, pe Facebook.

Ciolacu lovește greu în PNL și USR: Am ajuns eu, președintele ciumei roșii, să le cer să introducă legea pe ordinea de zi

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la radio Guerrilla că a ajuns să se roage de reprezentanții în Parlament ai PNL și USRPLUS pe tema proiectului de leg „Fără penali în funcții publice”, lucru pe care liderul PSD îl consideră „o anomalie”.

„Vă mai zic o anomalie: am ajuns eu, președintele ciumei roșii, să le cer PNL-ului și USR-ului să introducă pe ordinea în Senat legea „Fără penali în funcții publice”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că face referire strict la actualul premier, Florin Cîțu. „Nu mă refer neapărat la Cîțu, e evident că e penal. Ești penal pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, tot penal ești. Cred că trebuie închisă și această temă în societate și de acum să fie o delimitare clară cine accede la funcții publice și cine nu. Este momentul ca România să tragă această linie”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că Tudose nu e bețiv: Nu-l ajută fața, dar nu a atins alcool de 25 de ani, nu-i place

Mihai Tudose

„Cred ca eu si Tudose ne cunoastem de peste 20 de ani, suntem si prieteni, chiar prieteni de familie (….) Teoria ca Tudose e betiv, vreau sa va anunt ca Mihai Tudose nu atinge alcool. Niciodata. Nu doar ca nu atinge alcool, nu a atins alcool de 25 de ani. Niciodata. Am fost impreuna in concedii, revelioane, nu-i place, nu atinge. Tudose si sotia lui nu ating alcool. Astea sunt povesti. Acuma, ca pe Mihai il ajuta fata sa mearga aceasta teorie, e cu totul altceva”, a declarat, amuzat, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Guvernul Cîţu e căzut; nu există altă soluţie decât cea a alegerilor anticipate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Guvernul Cîţu este „căzut”, „cu sau fără moţiunea de cenzură” şi trebuie să vină pentru un vot de încredere în Parlament, considerând că „nu există altă soluţie decât aceea a alegerilor anticipate”.

„Guvernul Cîţu este căzut. În momentul în care Cîţu l-a schimbat pe Stelian de la Justiţie şi n-ai făcut o altă desemnare, conform Codului administrativ, în cinci zile, de alt ministru, deci cu alte cuvinte ai schimbat compoziţia politică a guvernului, în 45 de zile – este decizia CCR, deci nu poate să o încalce nimeni – trebuie să vină pentru un vot de încredere în Parlament, cu moţiune, fără moţiune. Eu am spus foarte clar: PSD va vota orice moţiune care o să vină la vot. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă la CCR cu moţiunea celor de la AUR şi alianţa AUR – USR”, a declarat Ciolacu la Radio Guerrilla.

El a adăugat că textul moţiunii de cenzură ar fi trebuit construit prin colaborare, în care să fie menţionat şi USR PLUS, care a fost la guvernare.

„N-am înţeles de ce nu ne-am aşezat toţi trei, acum era şi votată moţiunea. De ce n-am stat toţi trei să găsim un text. Sau mă fac că nu înţeleg. USR a vrut o alianţă cu AUR, ca în textul moţiunii să nu apară USR. Nu poţi să te faci că USR n-a fost la guvernare în această perioadă, nu poţi să te faci că USR nu a livrat nimic din ceea ce a promis. (…) PSD a depus moţiuni pe care le-a contestat Orban la CCR, acum nu mai e de acord cu contestaţiile la CCR. (…) Acum, USR semnează cu AUR şi eu „am umblat cu PNL”. Dacă semnam cu ei, ieşea PNL-ul: „PSD-ul este în blat cu USR-ul”. Este o politică mică”, a susţinut liderul PSD.

Marcel Ciolacu a arătat că, din momentul în care Guvernul Cîţu cade, din punctul său de vedere, nu există altă soluţie decât cea a alegerilor anticipate, argumentând că PSD nu doreşte să revină la putere fosta coaliţie, chiar dacă Florin Cîţu nu va mai fi premier.