Marcel Ciolacu avertizează că Guvernul Cîţu vrea să vândă cele mai profitabile companii româneşti. „Pregăteşte un jaf de 10 miliarde de euro”

Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul condus de Florin Cîţu că vrea să vândă cele mai profitabile companii româneşti, pe motiv că datoria publică a ajuns la 47% din PIB. Preşedintele PSD susţine că s-ar pune la cale un jaf de aproape 10 miliarde de euro.

18 ian. 2021, 23:17
Marcel Ciolacu avertizează că Guvernul Cîţu vrea să vândă cele mai profitabile companii româneşti. „Pregăteşte un jaf de 10 miliarde de euro”

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la TVR1, că Guvernul Cîţu vrea să vândă cele mai profitabile companii româneşti. Preşedintele PSD a dat exemplul altor state europene, precum Franţa şi Germania, care au blocat vânzarea acţiunilor deţinute de stat în companiile naţionale.

„Vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societatile românești. Activele lor se ridică la aproximativ, să ştie toţi romanii de jaful care va urma, vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucureşti, CEC-ul. La CEC n-am înteles cum să prinzi CEC-ul. Vor sa vândă acțiunile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: PSD: Guvernul Cîţu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării

Marcel Ciolacu avertizează că Guvernul Cîţu vrea să vândă cele mai profitabile companii româneşti. „Vom ataca această lege la CCR”

„Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare că şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acțiuni prin lege, mai mult, Germania a dat posibilitatea Guvernului de a cumpăra, dacă este un brand naţional şi intră în faliment, de a-l cumpăra statul.

Motivul este ca am ajuns la o datorie publică de 47% din PIB, legea spune ca peste 45% îngheţi salariile, peste 50% opreşti asistenţa socială şi atunci au găsit acest debușeu, să iei să vinzi societățile românești. Vom ataca această lege la CCR.

Nu vinzi în criză. Nemţii de ce nu vând? Te-ai trezit, tu, Cîțu, mai deștept decât o țară ca Germania?

Știți ce profit au aceste companii? Un miliard de euro”, a declarat Marcel Ciolacu, conform ştiripesurse.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „După ce sunt proşti, mai sunt şi fuduli.În trei-patru ani, terminăm să ajungem la 70%”

Citeşte şi: Marcel Ciolacu nu şi-a putut programa mama pe platforma de vaccinare. „Mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei”