EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Cauza tuturor problemelor e scumpirea energiei. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seara, la România TV, că se încearcă ţinerea inflaţiei la o singură cifră anul acesta.

13 feb. 2022, 22:28
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Cauza tuturor problemelor e scumpirea energiei. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai”

Cauza tuturor problemelor rămâne scumpirea energiei. Vede, cu toţii efectele. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai. Abordarea mea, convenită şi cu primul-ministru, este să nu căutăm vinovaţii, dar e cert că au fost luate decizii greşite în această perioadă. Cei care le-au luat vor trebui să de explicaţii. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră anul acesta„, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Preşedintele PSD a adăugat că „liberalizarea haotică” din piaţa energiei este rezultatul a doi ani de guvernare de dreapta.

Citeşte şi Marcel Ciolacu e de acord cu suprataxarea proprietăţilor românilor. „Nu putem trăi în Europa cu alte reguli”

Pe de altă parte, întrebat la Digi 24 ce părere are despre reducerea contribuţiilor la CAS ca măsură pentru reducerea inflaţiei, liderul PSD susţine că inflaţia este un efect, iar el consideră că trebuie găsite rezolvări pentru cauza inflaţiei. Acesta spune că reducerea CAS este „o variantă de lucru” pe care nu o exclude, dar arată că trebuie luate mai multe măsuri.

Cred că domnul Cîţu s-a referit la unul dintre efecte. Reducerea TVA-ului duce la scăderea inflaţiei, dar nu e singura măsură. A fost ministru al Finanţelor şi ştie foarte bine că nu o simplă măsură duce la scăderea inflaţiei,, dar este o prioritate. Sunt de acord întâi să găsim soluţia pentru cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră, categoric, anul acesta”, mai spune Ciolacu.

Citeşte şi EXCLUSIV Marcel Ciolacu ameninţă PNL cu alegerile anticipate: „Dacă doresc alegeri, noi ieşim de la guvernare şi facem alegeri”

Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”, a scris Florin Cîţu în postarea de pe Instagram.