Marcel Ciolacu cere demiterea de urgenţă a șefului Poștei Române, după scandalul voturilor prin corespondenţă

Liderul social-democraţilor cere demiterea de urgenţă a șefului Poștei Române, după scandalul voturilor prin corespondenţă. Preşedintele PSD a declarat că acesta e vinovat pentru problemele legate de dispariția a 14.000 de voturi din diaspora.

RomaniaTV.net
05 dec. 2020, 20:33
Marcel Ciolacu cere demiterea de urgenţă a șefului Poștei Române, după scandalul voturilor prin corespondenţă

Marcel Ciolacu spune că votul fiecărui român contează şi trebuie protejat. Acesta spune că pentru dispariţia celor 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență este vinovată Poşta Română.

Marcel Ciolacu cere demiterea de urgenţă a șefului Poștei Române: Director e un alt politruc liberal

„Votul fiecărui român contează și trebuie protejat!

14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență nu au ajuns la AEP. De vină este Poșta Română, al cărui director este un alt politruc liberal!

Solicit demiterea de urgență a șefului Poștei Române care nu a fost în stare să organizeze circuite astfel încât să fie respectate deciziile luate de autoritățile electorale!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Alegeri parlamentare 2020. Voturile prin corespondenţă la scrutinul din 6 decembrie, cu probleme

„La Bucureşti nu au ajuns în timp util diferenţa între 35.880 şi 21.600. Aproximativ 14.000 de voturi nu au ajuns în ţară deloc, sau până la data limită. Poşta Română a trimis 35.880 de plicuri în străinătate şi au sosit 21.600.

Diferenţa poate să nu fi ajuns la cetăţeni – o dată, şi a doua oară, aceste plicuri ori să nu fi plecat, ori să fi plecat în termen inutil, ca să spun aşa, pentru că ele trebuiau să ajungă înapoi până la data de 3 decembrie, ora 24:00, la misiunile diplomatice, ori la secţiile de votare organizate pentru votul prin corespondenţă de MAE, sau în ţară. În străinătate vorbim de specificul fiecărui stat, de servicii poştale ale fiecărui stat.

Cetăţenii care nu au primit plicurile, sau le-au întârziat la ajungerea în ţară, se pot prezenta la secţiile de votare organizate în afara ţării astăzi sau mâine. Din condiţii de pandemie, plicurile nu au ajuns la unii dintre cetăţeni, sau nu au reuşit să revină în ţară aceste plicuri“, a declarat Constantin-Florin Mituleţu-Buică pentru Digi24.

Citeşte şi: Au apărut primele probleme la alegeri parlamentare 2020. Voturile prin corespondenţă, lipsă. Şeful AEP nu ştie dacă s-au pierdut sau sunt blocate la poştă