Marcel Ciolacu cere dezbaterea PNRR în Parlament. „Nu este planul de redresare al unui partid, ci al României. Românii trebuie să ştie”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a solicitat, luni, guvernanţilor să prezinte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlament deoarece este vorba despre un proiect în care România va fi implicată în următorii 33 de ani, până în 2053.

08 mart. 2021, 15:59
Marcel Ciolacu cere dezbaterea PNRR în Parlament. „Nu este planul de redresare al unui partid, ci al României. Românii trebuie să ştie”

Marcel Ciolacu cere dezbaterea PNRR în Parlament pe motiv că românii sunt „îndreptăţiţi” ce reprezintă aceşti bani.

„În acest moment proiectul a trecut prin toate comisiile în unanimitate, inclusiv cu voturile reprezentanţilor PSD. Doar 7 state europene au trecut prin parlamentele naţionale acest proiect de bugetele de venituri proprii. Sunt ferm convins că PSD va vota acest proiect, fiindcă nu poate să nu poate să nu voteze ceea ce întreaga Europă a hotărât, dar cu adevărat solicităm să vină cu explicaţii în Parlament şi să prezinte PNRR în Parlamentul României.

Auzim tot felul de inovări. Noi avem deja planul din Franţa şi din Germania, ne-am uitat pe ele, toate planurile au venit cu sumele fixe, exact cât are fiecare stat de împrumutat sau să primească granturi. Am înţeles că vrem să venim cu o invenţie, să venim cu dublu suma, să păcălim românii, să îi minţim că vom lua sume şi mai mari sau când ne vom referi la sănătate să spunem că vom aloca 5 miliarde euro, dar de fapt noi dublăm din pix ştiind de la început că nu avem cum să luăm mai mult de 14 miliarde granturi sau 17 miliarde împrumut. Nu se mai poate continua cu această minciună. Românii trebuie să ştie exact ce urmează.

Proiectul este până în 2053. Vorbim de următorii 33 de ani. Anul 2020 până în 2053.

Vorbim de zeci de ani şi din împrumuturi pe care le plătim cu toţii.  Trebuie să vină să dea explicaţii în Parlament ce reprezintă PNRR, ce cuprinde şi ce înseamnă acest buget de venituri proprii”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul BPN al PSD, conform News.ro.

Citeşte şi: PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. Ciolacu: Vom încerca să creăm majoritate

De asemenea, preşedintele PSD a spus că îi urează succes premierului Florin Cîţu, în condiţiile în care acesta a afirmat că nu vrea să vină în Parlament pentru a explica PNRR.

„Îi urăm succes atunci. Să îşi creeze majorităţile necesare să treacă lucrurile. Am scris o scrisoare Comisiei Europene şi vicepreşedintelui Comisiei. Aşteptăm răspunsurile de la Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a precizat, sâmbătă, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un atribut al Guvernului şi nu are nicio legătură cu Parlamentul.

„A, şantajul care vine din partea PSD… dacă PSD vrea să fim iarăşi o ţară pe care o arată Europa cu mâna că nu pot să fie ratificate aceste sume şi Comisia Europeană nu se poate împrumuta pentru a finanţa PNRR, foarte bine. (…) Vreau să îl văd pe domnul Ciolacu cum va explica acest lucru colegilor de la Bruxelles”, a menţionat Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Vlad Voiculescu, după acuzațiile scandaloase legate de ATI Sibiu: „Nu gestionează pandemia, se fac abuzuri în spitale”


loading...