Marcel Ciolacu: „Deschiderea şcolilor este un dezastru. Doar autorităţile locale şi-au făcut treaba în şase luni”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că deschiderea şcolilor este "un dezastru", iar în ultimele şase luni, doar autorităţile locale şi-au făcut treaba, pregătind clădirile.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 18:12
Marcel Ciolacu: „Deschiderea şcolilor este un dezastru. Doar autorităţile locale şi-au făcut treaba în şase luni”

„Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, la început de an şcolar: În ciuda HAOSULUI provocat de un guvern, vom trece cu bine peste toate încercările

„În 6 luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata, să nu mai vorbim, prima regulă de bază, pregăteşti manualele. Sunt 3.300.000 de elevi care de 6 luni stau acasă. După manuale au venit promisiunile cu măştile. Ştiţi foarte bine ca şi mine, a venit şi raportul Curţii de Conturi, s-a aflat de unde s-a furat, sute de milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune Opoziţia. (…) Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a mai afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Ciolacu: „Copiii nu au culoare politică. Nu aţi dat tablete! Nu aţi dat măşti! Aţi folosit bani publici pentru a cumpăra primari”

Acesta s-a referit şi la tablete susţinând că elevii ar trebui să fie prioritate în orice stat. 

„Ne-am chinuit să facem licitaţii pentru tablete, la fel, de 6 luni de zile. Totuşi ar fi trebuit să pregătească Guvernul. Există două tipuri de operare: Android şi Apple. Nu trebuie să fii vreun filozof. Operatorii de SIM-uri poţi să îi chemi oricând la ANCOM, la Guvern, poţi să ai oricând o discuţie cu ei, intri în CSAT, fiindcă e o tâmpenie ce se întâmplă, să cumperi diferite sisteme de operare. Stabileşti ce sistem de operare filoseşti, urci un reprezentant – conform deciziei CSAT, fiindcă copiii sunt o prioritate în orice stat – în avion şi îl trimiţi ori la Samsung, ori la Apple”, a declarat liderul PSD. 


loading...