Marcel Ciolacu îl avertizează din nou pe Cătălin Cîrstoiu: „Nu putem merge înainte cu candidatura până nu clarifică situația”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre controversele ce planează în jurul candidatului Coaliției, Cătălin Cîrstoiu. El a menționat și intenția lui Robert Negoiță de a candida în locul medicului la Primăria Capitalei.

19 apr. 2024, 12:43
Marcel Ciolacu îl avertizează din nou pe Cătălin Cîrstoiu: „Nu putem merge înainte cu candidatura până nu clarifică situația”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Cîrstoiu: „Nu putem merge înainte până nu clarifică situația”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vorbit despre controversele care planează asupra candidatului ales de Coaliție pentru alegerile la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

Citește și: Nicolae Ciucă confirmă posibila schimbare a lui Cătălin Cîrstoiu: „Se va face o nouă analiză, trebuie să facă acele clarificări cerute de Marcel Ciolacu”

Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Cîrstoiu

„Eu am luat o decizie împreună cu Nicolae Ciucă de susținere a unui candidat comun. Decizia este în continuare de a avea un candidat comun. PSD împreună cu PNL vor avea un candidat comun. Decizia PNL, și publică, eu m-am abținut de a ieși public, a fost foarte clară, de a nu-l susține pe domnul Piedone. S-a închis această chestiune.

Trebuia făcută conferința deja. Urmează să avem o discuție comună împreună cu domnul Nicolae Ciucă și cu domnul Cîrstoiu. Dânsul nu a refuzat. Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă, până în acest moment, această conferință de a lămuri toate aspectele. Cel târziu luni va avea loc această discuție”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul vizitei în Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, premierul a vorbit și despre intenția exprimată a lui Robert Negoiță de a prelua rolul lui Cătălin Cîrstoiu de candidat la Primăria Capitalei.

„Este normal să fie și planul B și planul C. Dar eu am rămas la planul A, respectiv de a avea un candidat comun, dar am și eu planul D. Domnul Robert Negoiță tocmai a spus că dânsul, dacă se dorește, este candidat, iar eu am spus că după o decizie comună cu domnul Nicolae Ciucă, cea mai bună variantă este ca domnul Robert Negoiță să rămână la Sectorul 3. Cadidatul la Capitală poate fi și membru PNL și membru PSD. Cred că perioada de independență a apus”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Știre în actualizare

Citește și: Robert Negoiţă anunţă că este dispus să candideze la Primăria Capitalei. Cătălin Cîrstoiu spune că nu se retrage nici dacă îi cere Ciolacu: „Să nu vă aşteptați de la mine la aşa ceva”