Ciolacu a răbufnit după ce Sorina Pintea a apărut la TV cu cătuşe: Îmbrâncirea şi târârea pe scările spitalului nu înseamnă justiţie

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că este revoltător faptul că fostul ministru, Sorina Pintea, a fost transportată de oamenii legii, încătușată, prin fața camerelor de filmat. Ciolacu se arată revoltat pentru că nu se respectă drepturile omului.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 08:46
Ciolacu a răbufnit după ce Sorina Pintea a apărut la TV cu cătuşe: Îmbrâncirea şi târârea pe scările spitalului nu înseamnă justiţie

„Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alții, nu. Ceea ce am văzut cu toții ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului!

Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția. Justiția trebuie să se facă de către judecători și în sala de judecată, nu la televizor!

Cişteşte şi: Sorina Pintea, suspendată din PSD. Ciolacu: Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid

Spectacolul public prin care se distrug viețile unor oameni trebuia să înceteze demult.

Politica e una, și acolo #PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilință publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată la fel ca Ludovic Orban?!
#drepturileomuluiNUsuntsubiectdeluptapolitica”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Primele imagini cu Sorina Pintea după ce a fost arestată. Fostul ministru a iesit de la spital şi s-a întors în arestul Capitalei

Sorina Pintea a fost scoasă din nou, marţi seara, din arestul Capitalei şi dusă la Policlinica MAI pentru un consult neurologic. După aproape două ore, ea a fost dusă înapoi în arest.

Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, i-a transmis un mesaj jurnalistului România TV, Victor Ciutacu, după ce şi-a văzut mama adusă în cătuşe, marţi seara, la Policlinica MAI.

„Nu pot, crede-mă! Nu sunt rațional acum, nu pot gândi! Mi-am văzut mama târâtă în cătușe, după aceea în maşina unde au zăbovit câteva minute, așa, ca umilința să fie maximă, să distrugi demnitatea unui om cum poți mai bine! Asta e România mea? Asta e o țară normală? O Românie normală?”, este mesajul pe care Ionuţ Pintea i l-a trimis jurnalistului Victor Ciutacu.

Mai mult, avocaţii Sorinei Pintea au solicitat oficial explicaţii directorului Centrului de reţinere şi arestare preventivă a Poliţiei Capitalei după ce fostul ministru al Sănătăţii a fost dus la Policlinica MAI în cătuşe.

Citeşte şi: Avocaţii Sorinei Pintea susţin că aceasta a fost împinsă de o poliţistă şi expusă presei în cătuşe

Sorina Pintea, suspendată din PSD

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea ei pentru 30 de zile într-un dosar de luare de mită.

ntrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a cerut suspendarea din partid a Sorintei Pintea după ce aceasta a fost arestată pentru 30 de zile pentru luare de mită. 

Citeşte şi: Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare

Sorina Pintea a demisionat, luni, de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, anunţă România TV. Decizia vine după ce Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, a fost arestată preventiv pentru luare de mită. În urmă cu o zi, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, anunţa că va fi numit un manager interimar la spital și un colectiv de medici la conducerea unității.