Marcel Ciolacu, despre prețul lemnului de foc: ”Va exista o compensație pentru cei care au nevoie”

Președintele PSD spune că nu este datoria statului să compenseze prețul lemnului de foc pentru companii, decât dacă există ,,o decizie politică și administrativă”. Marcel Ciolacu susține că va exista o compensare a prețului lemnelor de foc doar pentru cei care au nevoie, respectiv persoanele vulnerabile.

01 nov. 2022, 08:54
Marcel Ciolacu, despre prețul lemnului de foc: ”Va exista o compensație pentru cei care au nevoie”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu este datoria statului să compenseze prețul pentru lemnul de foc pentru companii, decât dacă există ,,o decizie politică și administrativă”. Social-democratul spune că va exista o compensare pentru persoanele vulnerabile cu venituri mici sau insuficiente, astfel încât să se echilibreze balanța inflației.

Citește și Marcel Ciolacu: „Prioritatea este legea pe energie, să închidem ordonanţa în Parlament, şi să închidem odată cu pensiile speciale, fiindcă avem jalon până în decembrie”

Ciolacu a transmis că ordonanța privind prețul de plafonare pentru lemnele de foc s-ar poate modifica.

„Părerea mea este că se va modifica acea ordonanţă, poate în aceeaşi ordonanţă cu energia, venim cu ceva distinct. Eu am spus de la început, un 400 de lei acoperă, dar eu nu vorbesc să compensez afacerea dumneavoastră. Nu e rostul statului român să-ţi compenseze afacerea decât dacă îţi limitează preţul şi tu cu date, cu documente, justifici statului român că „eu intru în faliment, că eu produc un leu şi dumneavoastră mă puneţi să vând cu 0,5”. Acolo, statul să vină. Dumneavoastră îmi cereţi mie să spun că voi compensa, când eu ştiu foarte bine că nu e mai mult de 400 de lei, fiindcă că avem socotelile de la Romsilva”, a explicat liderul PSD.

Liderul PSD a adăugat că va exista o compensaţie „la cei care au nevoie de aceste lemne”.

„Să compensez eu 400 cu 1.000, că ai lăsat tu zona speculativă? Nu voi face acest lucru. Dar cu adevărat voi compensa la cei care au nevoie de aceste lemne, la persoanele vulnerabile, care este cu totul altceva. Statul nu trebuie să compenseze companiile decât dacă, printr-o decizie politică şi administrativă, merg pe o zonă. (…) Eu va spun că, dacă vom face lucrurile în acest echilibru şi în această logică, veţi vedea că inflaţia anul viitor va scădea mult mai mult”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește și Rareș Bogdan, atacat din toate părțile de social-democrați: „Meniurile din restaurantele de fițe pe care le frecventează nu sunt cărți”