Marcel Ciolacu: „Prioritatea este legea pe energie, să închidem ordonanţa în Parlament, şi să închidem odată cu pensiile speciale, fiindcă avem jalon până în decembrie”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, că din punctul său de vedere prioritatea este legislaţia pe energie, dar şi rezolvarea problemei pensiilor sociale, care constituie un jalon din PNRR ce trebuie bifat până în decembrie.

31 oct. 2022, 17:20
Marcel Ciolacu: „Prioritatea este legea pe energie, să închidem ordonanţa în Parlament, şi să închidem odată cu pensiile speciale, fiindcă avem jalon până în decembrie”

”Asta încerc să transmit şi colegilor mei de coaliţie şi devin foarte nervoşi, şi chiar domnului preşedinte, nu poţi să construieşti un buget sănătos dacă tu nu ai rezolvat problema energiei pentru că nu ai de unde să ai. Nu poţi să mergi pe o zonă sustenabilă dacă nu ai toate..Părerea mea e că prioritatea este legislaţia pe energie şi să închidem Ordonanţa din Parlament. A doua prioritate, să închidem odată cu pensiile speciale, fiind că îl avem şi jalon până pe 31 decembrie”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe fostul premier Florin Cîţu că a avut ”deficit de 10% şi a făcut acord cu UE, când toate ţările din Europa au depăşit deficitul în perioada de pandemie, dar nu a îndrăznit nimeni să se ducă la 10% decât Cîţu”.

”Noi vorbim de un procent de mărire a punctului de pensie. Când ai o pensie de 10.000 de lei, o mărire de 15% este corespunzătoare acelor 10.000 de lei, când ai o pensie de 1.500 de lei, 15%, nominal, e corespunzătoare la 1.500. Părerea mea, de aceea am spus mereu că este un minimum de mărire de 10%, unde mergi pe punctul de pensie, fiind că eu cred că avem datoria să ajutăm pe toată lumea în această perioadă de iarnă şi în momentul acela, venim pe mai multe variante, pe mai multe categorii. Vrem să fim empirici şi înguşti la minte şi vorbim doar de un procent, fără să ţinem cont de o realitate a României”, a explicat Ciolacu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: PSD propune preţ unic la energie şi compensarea facturilor în funcţie de venitul familiei, nu de consum – SURSE

El a ţinut să precizeze că ”nu ai voie diferenţiat pe punctul de pensie, pentru că neconstituţional”, dar a arătat că ”poţi să vii cu anumite ajutoare, punctuale”.

”Eu de asta am făcut un apel, haideţi să lăsăm lucrurile într-o ordine constituţională şi o ordine logică, a minţii. Hai să închidem cu energia, hai să închidem cu pensiile speciale şi vedem ce bani luăm de acolo prin impozitare şi pe urmă venim, aplicat”, a mai afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: PNL îl reneagă pe Nicuşor Dan. Cristian Buşoi: „Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”