Marcel Ciolacu, dispus să negocieze cu sindicaliștii din învățământ. „Această grevă produce haos în viețile a milioane de familii”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri că este dispus să discute zilele acestea cu liderii de sindicat din învățământ pentru a opri greva generală anunțată de profesori.

19 mai 2023, 13:19
Marcel Ciolacu, dispus să negocieze cu sindicaliștii din învățământ. „Această grevă produce haos în viețile a milioane de familii”
Marcel Ciolacu, dispus să negocieze cu sindicaliștii din învățământ.

Marcel Ciolacu, dispus să negocieze cu sindicaliștii din învățământ. Liderul social-democrat a subliniat că va face tot posibilul să evite această grevă, despre care spune că va produce haos în viețile a milioane de familii.

Citește și Marcel Ciolacu, despre reconstrucția Ucrainei: ”Drumul cel mai scurt spre reconstrucție este prin România”

Marcel Ciolacu, dispus să negocieze cu sindicaliștii din învățământ

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit și cu premierul Ciucă și am garanția că are o disponiblitate similară la dialog”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a făcut apel la liderii sindicali din învățământ să rezolve această problemă fără ca elevii să aibă de suferit.

„Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea. Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali”, a conchis Marcel Ciolacu.

După întâlnirea de la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă și alți reprezentanți ai Executivului, sindicatele din învățământ au anunţat miercuri, că nu au ajuns la un acord şi că greva generală din învăţământ va începe luni, 22 mai, la ora 8:00.

Aceștia au anunțat că opresc complet activitatea până când Guvernul decide majorarea salariilor.

În ciuda amenințărilor profesorilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că nu le poate face nicio promisiune de măriri salariale deoarece legea salarizării nu se poate face peste noapte și că ministerul nu are un sac de bani pe care să-l împartă la toată lumea.

„„Cu siguranță că cerințele lor sunt îndreptățite. Discutăm și avem toată deschiderea. Vom dezbate aceste aspecte odată cu discuțiile pe legea salarizării.(…) Din păcate nu o putem face peste noapte. Avem deja materiale de la toate ministerele de linie, le-am înaintat și la Banca Mondială, facem analize de impact după care stăm iar la masă și discutăm (…) Nu există la Ministerul Muncii un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea. Haideți să fim obiectivi. Trebuie cu toții în coaliție și în Guvern să luăm o decizie. E foarte simplu să te scapi de o responsabilitate” a declarat Marius Budăi, la Digi24.

Citește și Ce se va întâmpla cu UDMR după rotativă. Marcel Ciolacu: ”În următoarele zile vom finaliza aceste discuții”