Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la vacanța parlamentară. ”Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza lor”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, la finalul ședinței Consiliului național Politic, că dorește ca proiectul de lege privind pensiile speciale să fie adoptat în Camera Deputaților până la finalul acestei sesiuni parlamentare, într-o formă care să fie acceptată de către Comisia Europeană.

16 mai 2023, 14:58
Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la vacanța parlamentară. ”Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza lor”
Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la vacanța parlamentară. ”Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza lor”

Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la vacanța parlamentară. Președintele PSD a subliniat că PSD a decis ca din viitorul guvern să nu facă parte miniștri care fac cumul de pensii speciale.

Citește și Marcel Ciolacu, primele măsuri pentru când devine premier: „Cei cu pensii speciale au interzis în Guvern”

Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la vacanța parlamentară

„Eu sper din tot sufletul ca până la încheierea actualei sesiuni parlamentare să închidem legislația cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul guvern să vină cu o asumare a răspunderii într-o sesiune extraordinară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum ar trebui să arate proiectul legii pensiilor speciale, Ciolacu a răspuns: ”Trebuie să fie unul care care va fi acceptat de Comisia Europeană și va îndeplini jalonul. Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza pensiilor speciale. Pentru o cerere la Comisia Europeană, este posibil ca cererea 3 (de finanțare PNRR – n.r.) să fie acceptată la depunere – poți să îndeplinești toate jaloanele -, dar să nu fie deblocată decât în momentul în care terminăm de renegociat partea de REPowerEU, respectiv de scădere a 2,11 miliarde de euro din granturile deja prinse în anumite proiecte în PNRR. (…) Avem două restanțe majore, una sunt pensiile speciale, deci s-ar putea să fie o abordare europeană odată cu întregul pachet renegociat”.

Totodată,  Marcel Ciolacu a spus că PSD nu vrea ca din viitorul guvern să facă parte miniștri care fac cumul de pensii speciale.

„Avem o decizie luată astăzi, în cadrul Consiliului Politic Național, ca pentru nicio funcție de secretar de stat sau membru al unui cabinet, a unui demnitar, să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a mai spus liderul PSD.

Mai mul, Marcel Ciolacu a anunțat că  a primit un mandat din partea colegilor săi pentru reducerea numărului de ministere din noul Guvern.

„Colegii mei mi-au dat un vot și un mandat pentru constituirea noului guvern, o discuție cu fiecare ministru în parte, pentru a face o analiză în parte în funcție de fiecare minister, împreună cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ceea ce privește componența și numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcție de importanța ministerului și de oamenii care au făcut față până acum la aceste funcții. Deci, categoric, colegii mi-au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, reducerea numărului de secretari de stat, reducerea numărului de agenții guvernamentale”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. „Colegii mi-au dat un mandat” VIDEO