Marcel Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că vrea să dea Ardealul ungurilor. „Este o temă cretină, mincinoasă”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, joi, că ar fi trebuit să aibă un dosar deschis la DIICOT dacă se dovedeşte a fi adevărată acuzaţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia acuzat "PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor". Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că acest dosar nu există, dovadă că a fost vorba despre un "fake news  

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 09:34
Marcel Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că vrea să dea Ardealul ungurilor. „Este o temă cretină, mincinoasă”

Marcel Ciolacu a reacţionat, în cadrul unui interviu acordat Dcnews, cu privire la scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

„Este o temă cretină, mincinoasă care a creat un conflict interetnic. Este un fake news pentru a acoperi incapacitatea Guvernului.

Nu am crezut că în 2020 un preşedinte european va recurge la un astfel de atac politic cu implicaţii majore şi în exteriorul României”, a precizat liderul interimar al PSD.

Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?

Întrebat dacă PSD a negociat pentru a da Ardealul ungurilor, Ciolacu a explicat că nu a avut „niciodată vreo întâlnire cu premierul Viktor Orban.

„Nu am avut nicio cu domnul Kelemen Hunor vreo astfel de discuţie pe acest subiect. Am adresat către SRI şi către SIE dacă există astfel de lucruri.

În logica juridică, în urma afirmaţiilor preşedintelui, în acest moment ar fi trebuit să existe un dosar la DIICOT. Acest dosar nu există”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a mai menţionat că vrea să facă şi o adresă către DIICOT, fiind convins că „toată lumea a ajuns la concluzia că a fost un atac politic nepermis”.

Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, un proiect de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR în luna decembrie a anului 2019. 

Proiectul a fost respins ulterior în Senat.

Citeşte şi: Şedinţă de plen la Senat. Parlamentarii se reunesc de urgenţă pentru a respinge Legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc