Marcel Ciolacu, după consultarea cu Iohannis prin teleconferinţă: România trebuie să aibă urgent un guvern funcţional

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după consultările prin sistem teleconferinţă cu preşedintele Klaus Iohannis, că "România trebuie să aibă urgent un guvern funcțional".

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 12:20

Preşedintele Marcel Ciolacu a postat pe Facebook mai multe fotografii din timpul teleconferinţei cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier ca urmare a retragerii lui Florin Cîţu. Alături de imagini, Marcel Ciolacu a scris şi că „PSD va acționa responsabil. România trebuie să aibă urgent un guvern funcțional!”.

Klaus Iohannis a făcut vineri CONSULTĂRI prin TELECONFERINŢĂ cu partidele în vederea desemnării unui nou premier. Decizia vine ca urmare a faptului că liderii PNL şi senatorii liberali au intrat în izolare la domiciliu după ce senator Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

După consultări, preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe noua propunere de premier.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Nu am vrut să fiu votat de PSD. Să aud că strigă Olguţa după mine: Votul meu te-a făcut premier!”

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său.

Florin Cîţu a declarat vineri că a luat această decizie pentru că nu a vrut „compromisul cu PSD”. El a explicat că nu a vrut să ajungă premier prin voturile unor parlamentari PSD, precum Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, Florin Iordache.

”Se fac multe compromisuri în politică, dar eu nu pot trece pste acest compromis. Gândul că m-ar fi votat Olguţa Vasilescu, Iordache, Ciolacu m-a făcut să iau această decizie”, a declarat Cîţu.