Marcel Ciolacu, după sfințirea capelei ortodoxe din Parlamentul României: „Reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a participat luni la sfințirea capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului. Cu această ocazie, șeful Executivului a subliniat că aceasta reprezintă mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa cotidiană.

25 mart. 2024, 20:16
Marcel Ciolacu, după sfințirea capelei ortodoxe din Parlamentul României: „Reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale”
Marcel Ciolacu, după sfințirea capelei ortodoxe din Parlamentul României

Marcel Ciolacu, după sfințirea capelei ortodoxe din Parlamentul României. Marcel Ciolacu a afirma că evenimentul este unul istoric mai ales că la sfințirea capelei a participa Patriarhul României.

Citește și Ciucă, la capela Parlamentului: ”Această capelă ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, mai aproape și de oameni”

Marcel Ciolacu, după sfințirea capelei ortodoxe din Parlamentul României

„Am deosebita onoare să particip la un moment istoric marcat de binecuvântarea Capelei ortodoxe din Parlamentul României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a oferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficiu întregii societăţi româneşti”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului l-a felicitat pe Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, pentru iniţiativa de înfiinţare a unei capele ortodoxe în forul legislativ al ţării și a evidențiat rolul pe care aceasta o are.

„Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale. Într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană. În final, această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale. Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și Coaliţia PSD-PNL a decis candidaţi comuni la municipii, cu mici excepţii. Mihai Tudose ar deschide lista la europarlamentare UPDATE