Marcel Ciolacu: „Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că facturile românilor la curent electric şi gaze naturale vor scădea ca urmare a propunerilor făcute de social-democraţi în acest sens şi agreate în coaliţia de guvernare.

18 ian. 2022, 15:17
Marcel Ciolacu: „Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Marcel Ciolacu avertizează asupra faptului că măsurile trebuie adoptate cât mai repede de Guvern prin ordonanță de urgență.

„Facturile românilor vor scădea imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie. Pachetul de măsuri al PSD duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh şi am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât preţurile finale să fie mai mici”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, măsurile PSD au vizat şi creşterea volumelor de consum, atât la electricitate, cât şi la gaze, pentru ca 90% dintre cetăţeni să beneficieze de preţuri scăzute, spre deosebire de doar 20%, ca până acum.

„Propunerile PSD agreate de întreaga coaliţie trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”, a menţionat Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seară că guvernul va lua o serie de măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și curent prin OUG. El a explicat că, în urma unui acord al coaliției, plafonul la energie electrică şi la gaz va scădea, iar limita de consum va creşte.

Citeşte şi: Gabriela Firea continuă războiul cu Nicuşor Dan: „Nu a mişcat un deget de când a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă 300 de milioane de euro din bani europeni”