Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Cîţu: „Înseamnă că cei de la CE greșesc și domnul Cîțu are dreptate. Mă așteptam”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a răspuns la afirmaţiile lui Florin Cîţu, referitoare la faptul că PNRR nu poate fi negociat sau schimbat, că ”înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”.

03 dec. 2021, 10:51
Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Cîţu: „Înseamnă că cei de la CE greșesc și domnul Cîțu are dreptate. Mă așteptam”

Florin Cîţu a declarat că PNRR-ul nu se poate modifica. Marcel Ciolacu i-a răspuns: ”Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate. Mă așteptam, de altfel”.

Marcel Ciolacu a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Cîţu făcute joi seara la Digi 24 despre o eventuală rupere a coaliţiei, în cazul în care nu sunt respectate eformele din PNRR. „Îi urez succes domnului Cîțu”.

Cîţu a explicat că liberalii nu au fost o alianţă cu PSD, ci o coaliţie de guvernare, un compromis, care urmăreşte realizarea reformelor promise de liberali. Dacă mersul reformelor va fi afectat de această coaliţie, Cîţu a spus că va cere sfatul colegilor liberali, însă PNL nu se va retrage de la guvernare.

Florin Cîţu: „De la buget vom vedea dacă merge bine coaliţia cu PSD. Dacă vedem că nu sunt respectate reformele, mergem în PNL şi luam o decizie”

Florin Cîţu a afirmat joi seară că este mulţumit până acum de funcţionarea coaliţiei de guvernare, dar a specificat că primul pas major şi, în acelaşi timp, prima evaluare a funcţionalităţii alianţei cu PSD va fi bugetul pe 2022.

„Am văzut și eu declarațiile. Am auzit și discuții despre audit. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară. Ce este deranjant sunt insinuările venite de la PSD, pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Pun astfel de declarații pe seama euforiei că au intrat la guvernare.

La doamna Turcan nu-mi dau seama pe ce s-a bazat. Discuția o să fie în PNL. Bani de pensii erau.

Cand a fost facuta coalitia cu USR si UDMR eu am fost un pic dat de-o parte de presedintele PNL. Acum eu am lasat premierul sa aiba aceste negocieri, ca sa aiba amprenta pe acest executiv. Daca PNL se duce si da totul la o parte, nu mai e negociere. In Germania astfel de negocieri au 3 luni de zile, in Olanda dureaza de la inceputul anului si nici acum nu au guvern.

Au aparut atacuri de la USR si la adresa mea, si la adresa lui Klaus Iohannis, le-am cerut explicatii si nu am primit. Nu e vorba despre mine, dar am facut un compromis pentru a scoate Romania din criza”, a spus Cîţu la Digi24.