PSD vrea impozitarea marilor averi. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu: ”Este o discrepanță imensă între săraci și bogați”

Marcel Ciolacu vine cu o declarație controversată, marți după-amiază, după negocierile cu PNL pentru formarea noului Guvern.

09 nov. 2021, 19:56
PSD vrea impozitarea marilor averi. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu: ”Este o discrepanță imensă între săraci și bogați”

PSD vrea impozitarea marilor averi. Deși președintele PNL Florin Cîțu spunea la finalul ședinței că s-a discutat despre o posibilă extindere a numărului de ministere la cel mult 20 de portofolii, șeful PSD Marcel Ciolacu declara fix opusul.

Marcel Ciolacu îl contrazice pe Cîțu, la doar cinci minute după negocieri. PSD vrea impozitarea marilor averi

Marcel Ciolacu a declarat că nu s-a discutat despre impartirea ministerelor. Întrebat dacă PSD va avea mai multe ministere decat PNL, el a spus ca social-democrații vor ca împărțirea portofoliilor sa fie „în funcție de ponderea din Parlament”. „Nu am intrat în detalii dacă se majorează sau se micșorează numarul de ministere”, a mai afirmat Ciolacu.

De altfel, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat acest plan al social-democraților după prima rundă oficială de discuții cu PNL și UDMR pentru formarea unui nou Guvern.

”Categoric, trebuie să revenim la impozitarea marilor averi. Este o discrepanță imensă în acest moment în societate, între cei bogați și cei săraci. În aceste momente, statul român trebuie să .. V-am spus eu că nu se fac praguri? Haideți să vedem practica europeană, haideți să lăsăm specialiștii să vină cu aceste propuneri și cred ca un an de zile, cum este anul următor, avem timp să discutăm acest subiect.” – le-a spus Ciolacu jurnaliștilor de la Palatul Parlamentului.

Liberalii şi social-democraţii au avut marți o primă rundă de negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare, care să ducă la învestirea unui nou guvern. PNL sperând ca acest lucru să se întâmple până la 1 decembrie.

Florin Cîțu a spus, după negocieri, că „nu vom crește taxele în perioada următoare. În acest moment nu vrem să creștem taxele”.

În privinţa PNRR, premierul a spus că nu se poate modifica nimic o perioadă îndelungată de timp. „Putem discuta, dar nu putem schimba. PNRR a fost aprobat într-o formă”.

Citește și: Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că ar fi o glumă ca preşedintele PNL să fie premier”
Liberalii şi social-democraţii nu au stabilit cine va prelua prima dată funcţia de premier. „Nu am discutat despre funcția de premier sau despre portofolii. E o discuție pentru extinderea numărului de ministere. Maximum 20. Când vom ajunge la modul în care se împart ministerele vă vom spune.

Partidul a luat o decizie aseară, nu eu iau decizii. Aseară s a luat o decizie în PNL pentru a începe negocierile cu PSD, despre asta e vorba. Florin Cîțu e cel care a inițiat și a pus pe masă ideea să începem negocierile cu PSD”, a declarat Cîţu după negocieri.

Citește și: Florin Cîţu, primele declaraţii după negocierile cu PSD: „A fost o discuţie despre extinderea numărului de ministere”. Cine va fi premier