Marcel Ciolacu anunţă că PSD depune moţiune împotriva lui Claudiu Năsui după scandalul fraudelor cu bani europeni. „Există suspiciuni clare de măsluire. Mă mir că nu a descins DNA”

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la România TV, că există "suspiciuni clare de măsluire" în legătură cu măsura 3 de granturi pentru investiţii. Preşedintele PSD a afirmat că "se miră că nu a descins DNA" în acest caz.

17 feb. 2021, 23:41
Marcel Ciolacu anunţă că PSD depune moţiune împotriva lui Claudiu Năsui după scandalul fraudelor cu bani europeni. „Există suspiciuni clare de măsluire. Mă mir că nu a descins DNA”

Marcel Ciolacu îl desființează pe Claudiu Năsui. Liderul social-democrat a amintit că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avea cont de platforma pe care firmele mici şi mijlocii s-au putut înregistra pentru a obţine fonduri europene.

„Dl. Năsui… Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție.

Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă are vreo suspiciune cu privire la faptul că ministrul Economiei ar fi intervenit în alocarea fondurilor pentru firmele mici şi mijlocii, liderul PSD a răspuns:

„Dar nu trebuie să o am eu, eu o să depun moţiune simplă, eu vreau să văd cum USR-ul nu va vota împotriva unui ministru pe care are  suspiciune clară că există, a făcut un caz de corupţie”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Suspiciuni de fraudă la Ministerul Economiei cu granturile pentru IMM-uri! Cum obţineau consultanţii informaţii confidenţiale din platforma STS. Ministrul Năsui se dă nevinovat: „A existat acces la datele din platformă pentru parteneri externi Ministerului!”

De asemenea, preşedintele PSD a criticat afirmaţiile premierului Florin Cîţu care a spus să este disponibil să-l înveţe pe Ciolacu depsre buget. „Aşteptam de la tovarăşul Ciolacu să mă sune să discutăm despre buget. Tovarăşe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon”, a spus Cîţu.

„I-am transmis că nu trebuie să-l sun eu. El trebuie să sune vreo șapte milioane de români cărora le-a înghețat pensiile, le-a înghețat salariile, le taie sporurile de calculator, care nu mai există de 20 de ani, au distrus Horeca un an de zile. Eu îmi aduc aminte de dl. Cîțu cum spunea că a salvat economia. Acum a venit de la Bruxelles și a zis că ne-au atras atenția cei de la Bruxelles că avem cel mai mare definit de la nivel european. Mai mult, Comisia European ne-a spus că am mințit că facem inserție de capital pentru IMM-uri, în economie, mai mult că folosiți aceste sume pentru combaterea Covid – ați folosit 1%, cel mai mic nivel din UE”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Ministrul Năsui a minţit! STS îl contrazice pe USR-ist în cazul suspiciunii de fraudă la granturile de 500 de milioane de euro! „STS nu administrează platforma şi nu deţine atribuţii privind acordarea rolurilor în platformă! Aceste atribuţii sunt exclusiv în sarcina liderului de proiect!”

Corpul de Control al prim-ministrului a confirmat, la solicitarea Româniatv.net, că a inițiat o acțiune de control la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, având ca obiect aspecte legate de acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cuprinse în Măsura 3 ”Gant pentru investiții în activități productive”.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, în vizorul Corpului de control după suspiciunile de fraudă cu bani pentru IMM-uri, dezvăluite de România TV. Autorităţile vor să afle de ce ministrul USR avea cont de administrator