Marcel Ciolacu îl pune la zid pe Ludovic Orban, după ce premierul a criticat CCR: Nu ai dreptul să faci aşa ceva!

Marcel Ciolacu l-a pus la zid pe Ludovic Orban după ce premierul a criticat dur decizia CCR privind legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare. Şeful PSD spune că premierul ţării nu are dreptul de a comenta o decizie a instituţiei, pentru că astfel atacă statul de drept.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 18:57
Marcel Ciolacu îl pune la zid pe Ludovic Orban, după ce premierul a criticat CCR: Nu ai dreptul să faci aşa ceva!

„N-am întâlnit până acum, în 30 de ani de democrţaie, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce este, ce funcţie ocupă în statul român. Este primul ministru. Pilonul principal al unui stat de drept este CCR. Ca şi premier nu ai dreptul să comentezi o decizie a CCR a unui stat democratic.

Dacă vrei să aperi statul de drept. Statul de drept real, nu cel care e în mintea lui Ludovic Orban, pune frânturi. Îi trimit Constituţia dacă vrea să o citească toată. Parlamentul are atributul de a prelungi. Există precedente în România când Parlamentul a stabilit data alegerilor.

Cea mai importantă instituţie dintr-o democraţie e Parlamentul, nu Guvernul”, a spus Ciolacu.

Premierul a acuzat CCR că adoptă prea multe decizii care nu sunt în interesele „fundamentale” ale României. Şeful Executivului spune că trebuie schimbaţi „politrucii”, care dau decizii „abracadabrante”, referindu-se mai ales la decizia privind legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

„Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, o încălcare flagrantă a Constituției de organismul care trebuie să fie garantul Constituției. Trebuie schimbat ceva. Nu se mai poate. Trebuie schimbați politrucii. Nu pot să înâeleg această decizie, e o inepţie”, a spus Orban.