Marcel Ciolacu, ironii la adresa USR PLUS. „S-a dezumflat domnul Barna, s-a dezumflat revoluţia. Asistăm cu toţii la un circ inacceptabil”

Preşedintele PSD a catalogat criza din coaliţia de guvernare drept un "circ inacceptabil" şi a semnalat că "s-a dezumflat" atât liderul USR, Dan Barna, cât şi "revoluţia". De asemenea, Marcel Ciolacu a reamintit că social-democraţii vor depune în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

15 apr. 2021, 23:56
Marcel Ciolacu, ironii la adresa USR PLUS. „S-a dezumflat domnul Barna, s-a dezumflat revoluţia. Asistăm cu toţii la un circ inacceptabil”

Marcel Ciolacu a reamintit că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a cerut formarea coaliţiei de guvernare care susţine Guvernul Cîţu. Preşedintele PSD susţine că „revoluţia” declanşată prin demiterea lui Vlad Voiculescu s-a „dezumflat”.

„Cred că între timp s-a dezumflat domnul Barna, s-a dezumflat revoluţia. Eu mă bucur că am început să facem o distincţie între Guvernul României şi coaliţie. Coaliţia s-a creat la cerinţa preşedintelui României de a pune pe nişte nimeni în scaune, fără măcar bunul simţ elementar – că am văzut că premierul vorbea şi de Constituţie, spiritul Constituţiei – fără măcar să câştige alegerile, dar începem să facem distincţie între coaliţie şi Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, conform News.ro.

Preşedintele PSD consideră că asistăm la un circ în această perioadă în care aproape 200 de români mor de Covid în fiecare zi.

„Asistăm cu toţii la un circ inacceptabil, în această perioadă aproape 200 de oameni mor zilnic. Nu se ştie încă ce măsuri s-au luat pentru locuri mai multe la ATI. Am văzut că este atacat şi Spitalul de copii Grigore Alexandrescu să fie transformat parţial în spital Covid, nu vedem nicio coerenţă, un refuz inacceptabil al unui vicepremier de a prelua portofoliul Sănătăţii şi eu aş avea o întrebare pentru domnul prim ministrul Cîţu, cine este vicepremierul care avea în subordine Ministerul Sănătăţii? Este un lucru foarte important de ştiut”, a mai declarat Ciolacu, conform sursei citate.

Citeşte şi: EXCLUSIV: AUR vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. „După Voiculescu, ţinta principală este cel care se află la vârful piramidei”

De asemenea, Ciolacu a precizat că PNL nu îşi va da jos propriul Guvern, însă a constatat că în USR PLUS există două tabere.

„Sunt ferm convins că PNL nu îşi va da propriul Guvern jos deoarece nu poate. Acum să vedem, USR sau PLUS va da Guvernul Cîţu jos. Nu e suficient că sunt trei guverne într-unul singur, vedem acum că sunt şi două tabere în interiorul USR, unul e USR şi unul este PLUS şi fiecare are cerinţele lui, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a reamintit că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Florin Cîţu în această sesiune parlamentară.

„Categoric, în această sesiune parlamentară vom depune moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Se bucură românii. Ar ieşi în stradă ca atunci când naţionala României mai câştiga meciuri”