Marcel Ciolacu: Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului

PSD vrea comisie de anchetă parlamentară care să ancheteze acuzaţiile aduse de ministrul Sănătăţii fostului Guvern privind "măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei". Şeful PSD Marcel Ciolacu spune că este vorba despre "un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului".

24 mart. 2021, 14:56
Marcel Ciolacu: Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului

„Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcțiile de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză!”, a scris Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, pe Facebook.

Marcel Ciolacu acuză că „pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice”, „s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești”, „s-au închis școli timp de un an de zile”, „localități întregi au fost carantinate”, „afaceri ridicate cu greu au fost distruse”.

Liderul PSD a anunţat că va cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament „care să scoată la lumină toată golănia liberală”. Mai mult, Marcel Ciolacu cere USR să susţină acest demers.

„Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș! Voi cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers!!! Românii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii!”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Vlad Voiculescu: „Nu a măsluit nimeni datele, discuţiile astea nu opresc pandemia. Să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creştem numărul de paturi la ATI”

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru împreună cu echipa sa a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru datele pandemie. Ce s-a calculat s-a comunicat. Nu ascuns nimeni date sau informaţii. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice formula, a modificat-o şi acum se dau datele care se găsesc. Vorbim de două formule uşor diferite, în niciun caz nu a măsluit nimeni datele”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu privind datele pandemiei COVID-19 înainte de alegeri. „Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook”

Preşedintele consideră irelevantă aducerea acestui subiect în dezbatere publică şi a trimis înţepături către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. „După părerea mea, nu cred că aceste discuţii teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important – şi voi continua să spun acest lucru – să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creştem numărul de paturi de la terapie intensivă, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă faţă acestui val trei. Cred că acestea sunt priorităţile momentului şi nu comparaţii teoretice între formule de calcul. (…) Românii să înţeleagă să respecte restricţiile, să se vaccineze şi să aibă încredere în autorităţi şi în medici„, a mai spus şeful statului.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Valul trei nu trece de la sine, e nevoie de restricții și accelerarea vaccinării. Nu dorim carantinarea națională, nu asta este soluția