Marcel Ciolacu, noi dezvăluiri despre premierul independent. „Nu mai este membru PSD. George Maior este exclus!”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a făcut publice noi detalii despre profilul premierului pe care social-democraţii îl vor propune preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi votată de Parlament. Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat, la TVR, că este vorba despre "un om care ştie să gestioneze problemele României în această perioadă" şi care "nu mai este membru PSD".

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 18:30
Marcel Ciolacu, noi dezvăluiri despre premierul independent. „Nu mai este membru PSD. George Maior este exclus!”

Întrebat cine va fi premierul propus de PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii au „mai multe nume de prim-ministru”.

„Nu mai este membru PSD. A fost membru al Partidului Social Democrat. Nu este domnul Dîncu şi nici Sorin Grindeanu. George Maior este exclus!”, a explicat Marcel Ciolacu la postul public de televiziune.

Liderul interimar al PSD a precizat că este vorba despre „un om ancorat în realitate, un om care ştie să gestioneze problemele României în această perioadă”.

De asemenea, Ciolacu a spus că „cine nu votează moţiunea cu complici cu actualul Guvern, cu pande-mita”.

„Azi am depus-o. În cinci zile trebuie citită. Am convocat sesiune extraordinară. A apărut deja în Monitorul Oficial. După trei zile urmează ca Biroul Permament Reunit să stabilească data votului. Dacă Guvernul vrea să atace la CCR un eventual conflict între Guvern şi Parlament, e altă discuţie.

Eu am citit Constituţia, am citit şi regulamentul unde nu scrie sesiune ordinară sau sesiune extraordinară. Scrie doar sesiune”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că „acest Guvern nu mai este credibil şi trebuie să plece”, iar depunerea unei moţiuni de cenzură este un „demers normal”.

Întrebat dacă a fost sunat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi convins să renunţe la depunerea moţiunii, Ciolacu a răspuns:

„Nu l-am sunat pe preşedinte şi nici preşedintele nu m-a sunat pe mine să stabilim ce plăceri are sau ce neplăceri am eu”, a conchis liderul interimar al PSD.

Tăriceanu vrea înlăturarea Guvernului PNL. „Se apropie de ce vedem în Belarus. E stilul de politică făcut de Orban şi Iohannis”