Marcel Ciolacu: Premierul e un mincinos, e noaptea minţii. E mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu

Preşedintele PSD cere Guvernului să aplice legile şi să spună ce a făcut cu împrumuturile masive. Replica de la România TV vine după ce Orban a declarat că "PSD este un partid aflat în delir care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în Comisiile de buget - finanţe, în care PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment"

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 15:29
Marcel Ciolacu: Premierul e un mincinos, e noaptea minţii. E mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu

În Parlament, urmează săptămâna decisivă pentru majorarea pensiilor cu 40% si creșterea salariilor pentru profesori. Premierul Ludovic Orban speră că PNL va reusi să blocheze modificarea rectificării bugetare, în forma decisă de PSD.

„PSD vrea să se respecte legea, Klaus Iohannis este acum preşedintele PNL, face campanie electorală”, a declarat Marcel Ciolacu, precizând că o moţiune de cenzură este inutilă după ce PSD nu a reuşit să aibăî cvorum la ultima: „Au majoritate, să-şi asume, nu să dea mereu vina pe PSD”.

Marcel Ciolacua declarat duminică la România TV că social-democrații sunt „o minoritate” și liberalii „au tot” – Guvern, Parlament, Cotroceni. PNL trebuie să își asume ce se întâmplă și să nu mai caute vinovați în altă parte, a adăugat liderul PSD. „Daca dl Kelemen Hunor, dl Dan Barna, minoritatile nationale, dl Basescu, doresc sa fie solidari cu Guvernul, asta este, nu are rost. Noi suntem o minoritate. La motiune a venit PSD, Pro Romania, ALDE, PPU-sl. Nu suntem majoritari, sa-si asume. Au tot. Au majoritate in Parlament, au Guvernul, au Presedintele. Să conduca Romania, sa nu mai caute vinovati”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, crede că va fi prezenţă bună la alegeri: „Aceeași estimare a fost și în Polonia. Să știți că oamenii s-au hotărât și au mers la vot. Eu cred că românii vor merge la vot, mai ales că vorbim de alegeri locale. Oamenii vor să-și aleagă gospodarii din localitățile lor. Eu sunt ferm convins că oamenii vor merge la vot, iar primarii, indiferent de culoarea politică, sunt mai responsabili decât actuala guvernare și vor lua măsurile necesare ca să fie votul cât se poate de în siguranță”.

Ciolacu, despre atitudinea Guvernului privind legea de majorare a pensiilor: O abordare total cretină

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept „o abordare total cretină” modul în care Guvernul s-a raportat la aplicarea legii adoptate de PSD care prevedea majorarea cu 40 la sută a punctului de pensie şi susţine că decizia Executivului de a nu dubla alocaţiile, de a nu aloca măşti pentru elevi este „o vendetă” la adresa copiilor. „Am înţeles, sunteţi proşti. Mă, dar ce aveţi cu copiii noştri?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Valea Jiului, dacă mai există respect pentru lege în România câtă vreme Legea pensiilor nu a fost aplicată aşa cum a fost votată, Marcel Ciolacu a anunţat că la rectificarea bugetară PSD va vota pentru alocarea de fonduri în vederea aplicării acestei legi.

„Din punctul meu de vedere, este o abordare total cretină, aş spune. Mai mult decât atâta, creează un precedent foarte periculos. Orice guvern de acum încolo a fost încurajat de a nu respecta legea. Noi, marţi sau miercuri, o să facem un plen reunit şi o să facem corecţiile necesare în legea de rectificare, astfel încât legea să fie respectată. Nu ştiu ce o să mai inventeze, presupun că o s-o atace din nou la CCR, o să revină în Parlament, o vom vota din nou”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a criticat şi atitudinea Guvernului faţă de copii, spunând că „mai nou, vedem această vendetă cu copiii”.

„Mai nou, vedem această vendetă cu copiii, care eu, să mă ierte Dumnezeu, nu am crezut că vreun guvern vreodată va avea această abordare vizavi de copii. Nu le-ai dublat alocaţia cu banii pe care îi aveai deja în cont, îi avea domnul Orban în contul personal al primului ministru, două miliarde, ai cumpărat primari. Nu a dublat alocaţia, nu a dat măşti. Nu a dat tablete, mai nou modifică şi legea cu tichete, ca astăzi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene să spună că nu mai există bani pentru transportul copiilor la şcoală. Mă oameni, dacă sunteţi atât.. am înţeles sunteţi proşti, mă, dar ce aveţi cu copiii noştri?”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a criticat faptul că Guvernul a împrumutat peste 9 miliarde de lei în şapte luni.

„Spectaculosul Cîţu nu iese să spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani, că ei nu se regăsesc în economie. Toate ţările post din lagărul comunist, cum e Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, au făcut inserţii pe perioada de pandemie în economia reală de până la 17-18 la sută din PIB: România a făcut de 3 la sută. Deci nu se găsesc banii nici acolo”, a adăugat Ciolacu.


loading...