Marcel Ciolacu, primele măsuri pentru când devine premier: „Cei cu pensii speciale au interzis în Guvern”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, care va deveni premier al României în doar câteva zile, a a anunțat că la PSD s-a decis ca niciun beneficiar de pensii speciale sau cei care cumulează pensie plus salariu să nu mai aibă voie în Gvern.

16 mai 2023, 13:57
Marcel Ciolacu, primele măsuri pentru când devine premier: „Cei cu pensii speciale au interzis în Guvern”

Marcel Ciolacu a explicat de ce a fost luată această decizie. ”Pentru nicio funcție de secretar de stat, pentru niciun cabinet să nu mai fie nicio persoană care are cumul de venituri pensie plus salariu. Este o decizie politică asumată de PSD. Este o decizie politică care se aplică indiferent dacă ai fost sau vei fi în Guvern.”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că își dorește să aibă la Guvern cei mai buni oameni din fiecare partid. ”Eu îmi doresc să am un Guvern cu oameni potriviți, la locul potrivit. Îmi doresc ca cei mai buni oameni pe care îi are fiecare partid să vină în cele mai potrivite funcții. România merită acest lucru!”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. „Colegii mi-au dat un mandat”

Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. Liderul PSD a făcut declaraţii de presă după ședința de marţi a social-democraților.

„Colegii mei mi-au dat un vot și un mandat pentru constituirea noului guvern, o discuție cu fiecare ministru în parte, pentru a face o analiză în parte în funcție de fiecare minister, împreună cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ceea ce privește componența și numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcție de importanța ministerului și de oamenii care au făcut față până acum la aceste funcții. Deci, categoric, colegii mi-au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, reducerea numărului de secretari de stat, reducerea numărului de agenții guvernamentale”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: „Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

„Vorbim de Guvernul României, nu de guvernul vreunui partid politic sau al vreunei coaliții și de aceea negocierile pe care le vom avea cu ceilalți co-președinți ai acestei coaliții vor fi axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziții, respectiv de miniștri în viitorul Guvern al României. Vă spun fără nicio reținere: nu m-am născut nici președinte al PSD, nici politician, nici președinte al Camerei. Eu când m-am născut, m-am născut român. Cred că această datorie trebuie să o avem cu toții”, a mai spus Marcel Ciolacu.