Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. „Colegii mi-au dat un mandat” VIDEO

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi viitor premier al României, a anunțat că a primit un mandat din partea colegilor săi pentru reducerea numărului de ministere din noul Guvern.

16 mai 2023, 13:37
Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. „Colegii mi-au dat un mandat” VIDEO
Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. "Colegii mi-au dat un mandat"

Marcel Ciolacu anunţă mai puţine ministere în viitorul Guvern. Liderul PSD a făcut declaraţii de presă după ședința de marţi a social-democraților. Viitorul premier a dat detalii despre noul Guvern, despre care a dezvăluit că va avea mai puţine ministere.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: „Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

„Colegii mei mi-au dat un vot și un mandat pentru constituirea noului guvern, o discuție cu fiecare ministru în parte, pentru a face o analiză în parte în funcție de fiecare minister, împreună cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ceea ce privește componența și numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcție de importanța ministerului și de oamenii care au făcut față până acum la aceste funcții. Deci, categoric, colegii mi-au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, reducerea numărului de secretari de stat, reducerea numărului de agenții guvernamentale”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă predă funcția de premier către PSD în data de 26 mai. Șeful PNL nu vrea să revină la Ministerul Apărării – SURSE

„Vorbim de Guvernul României, nu de guvernul vreunui partid politic sau al vreunei coaliții și de aceea negocierile pe care le vom avea cu ceilalți co-președinți ai acestei coaliții vor fi axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziții, respectiv de miniștri în viitorul Guvern al României. Vă spun fără nicio reținere: nu m-am născut nici președinte al PSD, nici politician, nici președinte al Camerei. Eu când m-am născut, m-am născut român. Cred că această datorie trebuie să o avem cu toții”, a mai spus Marcel Ciolacu.