Marcel Ciolacu pune în mişcare un plan care va schimba radical ceea ce vedem în supermarketuri: „Vrem să ţinem preţurile sub control”

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, la începutul ședinței de Guvern, ce schimbări aduce ordonanţa de prelungire a termenului în care preţul alimentelor de bază este plafonat şi ce se întâmplă cu salariile din Sănătate.

31 ian. 2024, 08:49
Marcel Ciolacu pune în mişcare un plan care va schimba radical ceea ce vedem în supermarketuri: „Vrem să ţinem preţurile sub control”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii plafonării adaosului comercial la alimentele de bază. În paralel, premierul a anunțat că se lucrează la un plan de amploare, împreună cu retailerii, pentru ca produsele din supermarketuri să aibă un preț suportabil, dar și pentru a oferi fermierilor șansa de a-și vinde marfa românească în marile magazine.

”Scopul principal al ședinței de azi este să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este decizia prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creșterea speculativă a prețurilor. Continuarea acestui mecanism cu încă două luni este necesară, fiind un ajutor esențial mai ales pentru cei cu venituri mici.

Ordonanţa privind plafonarea produselor alimentare a fost publicată. LISTA nouă de la Guvern cuprinde magiunul

În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază prețuri mai mari cu 20%, în medie. În unele cazuri, prețurile ar fi fost cu mult peste acest nivel, de nesuportat pentru majoritatea românilor.

În paralel, vom construi împreună cu marile lanțuri de magazine, cum am și stabilit, un mecanism predictibil pe termen lung. Vrem să ținem prețurile sub control, iar fermierii, producătorii și procesatorii români să primească răsplata corectă pentru munca lor!”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

Marcel Ciolacu anunţă creşteri de salarii în funcţie de competenţe

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, la începutul ședinței de Guvern, că se va adopta contractul-cadrul în domeniul sănătății pentru medicii de familie. În paralel continuă discuțiile cu sindicatele din Sănătate, iar premierul a promis că vor fi creșteri salariale.

”Altă măsură importantă este adoptarea contractului-cadru în domeniul sănătății, conform celor convenite la consultările cu medicii de familie. Menținem astfel valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât și în cazul serviciilor din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate. În perioada următoare voi continua dialogul și cu sindicatele din Sănătate pentru a ajunge la o înțelegere care să aducă mai multă echitate în acest domeniu. Cine duce greul în spitalele țării, în condiții de suprasolicitare, este firesc să fie plătit mai bine!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat! Ministrul Economiei aruncă bomba