Marcel Ciolacu, reacţie virulentă privind focarul de COVID-19 de la Guvern. „Uitați-vă cât de falși sunt!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat în termeni duri, în direct la România TV, proiectul autorităţilor prin care vor să impună vaccinarea obligatorie pentru medici, câtă vreme există angajaţi ai Guvernului care sunt nevaccinaţi şi s-au infectat cu COVID-19.

28 sept. 2021, 23:10
Marcel Ciolacu, reacţie virulentă privind focarul de COVID-19 de la Guvern. „Uitați-vă cât de falși sunt!”
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a reacţionat după ce un focar de COVID-19 a fost descoperit la Palatul Victoria, în rândul angajaţilor Guvernului care nu s-ar fi vaccinat.

„Decât să obligăm medicii să se vaccineze, nu ar putea personalul Palatului Victoria să i se impună întâi vaccinarea? Uitați-vă cât de falși sunt! Una spun la televizor, una se întâmplă în realitate și întotdeauna vinovați sunt românii.”, a a declarat Marcel Ciolacu în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu demască manevrele de la guvernare: „Am înțeles șantajul făcut asupra PSD-ului. Avem o criză politică falsă”

Reacţia preşedintelui PSD vine în contextul în care un angajat al Biroului de Protocol de la Guvern, care implică o legătură strică cu premierul Florin Cîţu, are simptome de COVID-19. De asemenea, tot la Guvern există alte şapte cazuri de persoane infectate care nu sunt vaccinate.

O angajată a Biroului de Protocol al Guvernului are simptomele specifice noului coronavirus. Surse politice au precizat pentru România TV că femeia şi-a făcut un test rapid şi a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a confirma dacă este vorba într-adevăr despre un caz de COVID-19.

În paralel, ceilalţi colegi de-ai ei au fost testaţi. De asemenea, ar mai exista astfel de suspiciuni de infectare cu noul coronavirus la nivelul Guvernului.

„În biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasă cu simptome de covid: fără gust, fără miros, cu febră. La birorul de protocol al Guvernului României nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu.

S-au testat azi ori urmează să se testeze toți. Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Biroul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întâlniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României.

În plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vreun secret de stat”, a scris jurnalista Paula Rusu.

Citeşte şi: Focar de COVID-19 la Guvern. Oameni din jurul premierului Cîţu care au organizat vizita şefei CE, trimişi acasă pentru că au simptome