Marcel Ciolacu şi alţi lideri PSD, poză de grup în starea de alertă. Cum nu se face distanţarea socială în aceeaşi familie politică

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a publicat vineri, o fotografie de grup în care apare alături de alţi 10 lideri social-democraţi. Nu poartă mască, nu respectă distanţarea socială şi nici numărul maxim admis pentru formarea de grupuri în timpul stării de alertă. În prezent nu există nicio prevedere legală care să interzică formarea de grupuri mai mari de trei sau opt persoane în spaţii private, în aer liber.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 20:19
Marcel Ciolacu şi alţi lideri PSD, poză de grup în starea de alertă. Cum nu se face distanţarea socială în aceeaşi familie politică

În fotografia publicată de Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook apar secretarul general al PSD, Paul Stănescu, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, dar şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Recent, şeful PSD Vaslui a fost protagonistul unui scandal deoarece el şi consilierii locali social-democraţi nu au purtat mască de protecţie în timpul şedinţei Consiliului Judeţean Vaslui.

Scandal la şedinţa CJ Vaslui. Dumitru Buzatu nu a purtat mască de protecţie. „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Internauţii au făcut zeci de comentarii şi au criticat faptul că social democraţii nu au respectat regulile de distanţare. 

„Poate ne scapă covidu’ de voi! Stați în continuare fără măști și la întâlnirea cu colegii de la Suceava!

Unde îi distanțarea socială, masca? Asa exemplu esti tu , ca șef al celui mai mare partid din țară și al treilea om in stat!

La ce spital este facută poza???” sunt câteva dintre comentariile persoanelor care au făcut fotografia de grup.

Întrebat de ce nu poată mască, Ciolacu a răspuns „Masca este obligatorie doar în spaţii închise. Ar fi bine, însă, dacă s-ar publica totuşi acel ordin în Monitorul Oficial după o săptămână….”.

Legea nr. 55/2020 referitoare la starea de alertă prevede că „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”.

În schimb, liderii PSD nu se află în spaţiul public pentru a fi consideraţi pietoni şi nu aparţin aceleiaşi familii.

Boala de care suferă Marcel Ciolacu. De ce preşedintele PSD nu a purtat mască în Parlament