Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură, care a trecut cu nu mai ăiţin de 281 de voturi.

05 oct. 2021, 15:25
Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Preşedintele PSD spune că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

Marcel Ciolacu: Sper că Iohannis a realizat că a fost un Guvern catastrofal. Vrem alegeri anticipate!

Marcel Ciolacu spune că nu este adeptul ”isteriilor politice” şi  aşteaptă un semn de la preşedintele Klaus Iohannis şi speră că acesta şi-a dat seama că acest guvern a fost unul catastrofal, şi această coaliţie de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul aşteptării românilor”.

„Moţiunea PSD a trecut cu un scor istoric de 281 de voturi, cu adevărat susţinută de parlamentarii AUR şi USR PLUS. Era necesar ca Guvernul Cîţu să plece acasă.

România, în cei 30 de ani post-decembrişti, n-a avut de-a face cu un Guvern mai iresponsabil şi mai cinic cum a fost acest Guvern.

Mă bucur că astăzi în toate discursurile s-a accentuat faptul că şi cei de la USR PLUS au fost parte la această guvernare şi trebuie să-şi asume această reponsabilitate public, nu mai prin votul de astăzi.

Nu sunt adeptul isteriilor politice. În acest moment constituţional, totul e la Klaus Iohannis. Sperăm că a realizat că acest Guvern a fost catastrofal şi această coaliţie de dreapta, a pierzătorilor, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să depăşim momentul de isterie politică. Trebuie să intrăm într-o zonă responsabilă şi constituţională”

Întrebat dacă va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Marcel Ciolacu a spus că, pentru a merge, trebuie „să fii invitat”. „Urmează să aşteptăm invitaţia de la preşedintele României”, a subliniat liderul PSD.

„Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate reprezintă un act democratic prin care au trecut toate statele europene. Dacă se creează o majoritate politică cu reprezentare, împreună cu preşedintele, putem stabili un Guvern de specialişti până la anticipate.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Colegii de la PSD caută despre Kafka în telefoane”. Marcel Ciolacu: „Florine, Superman, ai căzut în cap! Domnule Barna, sper să nu vă cadă bilele azi”

Preşedintele PSD: „Mergem cu un Guvern de specialişti şi avem alegeri anticipate în martie”

„Nu am avut discuţii pentru o majoritate parlamentară cu niciun lider politic. Aşteptăm să avem o discuţie instituțională la Cotroceni. Am spus că nu va lipsi niciun PSD-ist de la vot.

E exclus ca PSD să susţină un Guvern minoritar PNL. într-un moment de iarnă am mai susţinut un Guvern PNL, pe domnul Orban, iar mortalitatea de la 21-22% în rândul bolnavilor de cancer a ajuns la 88%.

Nu îmi propuneţi să continuăm o soluţie proastă şi să avem alte aşteptări. E teoria idiotului.

Am spus că mergem cu un Guvern de specialişti şi avem alegeri anticipate în martie. Dacă mă întrebaţi dacă l-am visat azi noapte pe Barna, nu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu s-a dezlănțuit la adresa useriștilor. Social-democratul a făcut praf partidul lui Cioloș: Ați născut împreună cu liberalii, în beția Puterii, un zombie politic numit Cîțu!


loading...
Partenerii noștri