Marcel Ciolacu susține că Republica Moldova are nevoie de social-democrați: „Împreună vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care, în perioada următoare, va avea multe de spus în Europa”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Chişinău, că Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean. Liderul PSD este de părere că doar aşa "vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care în perioada următoare va avea foarte multe de spus".

20 nov. 2022, 11:23
Marcel Ciolacu susține că Republica Moldova are nevoie de social-democrați: „Împreună vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care, în perioada următoare, va avea multe de spus în Europa”

Marcel Ciolacu a subliniat că lucrările Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat care se desfăşoară la Chişinău vor sta sub egida unităţii social-democraţiei pentru consolidarea unei forţe politice profesioniste, în care doctrinele politice contează „mai puţin”.

Republica Moldova are nevoie de social-democraţi. Este un moment în care contează mai puţin doctrinele de dreapta sau de stânga, Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi, din câte ştiu eu, – e aici şi domnul prim-ministru – din 2009, dumneavoastră aţi fost primii care aţi declanşat parcursul european al Republicii Moldova.

Cred că românii trebuie să ştie acest lucru şi trebuie să ne ridicăm la aşteptările lor şi sunt ferm convins că după acest congres care cred că va fi sub egida unităţii social-democraţiei, cu toţii vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care în perioada următoare va avea foarte multe de spus, atât în Republica Moldova cât şi în România, dar şi în Europa„, a precizat Marcel Ciolacu, în deschiderea lucrărilor Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova.

Citeste si EXCLUSIV Victor Ponta aruncă BOMBA! România nu are bani pentru creşterea pensiilor: „Se pot mări cu oricât, banii oricum nu există, vor fi din împrumuturi”


Liderul PSD şi-a exprimat convingerea că Partidul Democrat din Republica Moldova o să aibă un nou început, chiar şi în contextul situaţiei dificile din regiune.

Este evident că de astăzi Partidul Democrat o să aibă un nou început, este un restart din punctul meu de vedere, pe care îl aştepta toată lumea. Nu este o situaţie plăcută, nu numai în Republica Moldova, ci şi în România şi în întreagă Europă, cu adevărat faptul că Republica Moldova abia a început drumul către Uniunea Europeană şi nu este membru NATO, creează o vulnerabilitate în acest moment, în contextul agresiunii Rusiei asupra unui stat suveran. De aceea mă bucur nespus de mult că ne-aţi invitat şi ne vom putea adresa Congresului„, a completat liderul PSD.

Citeste si Marcel Ciolacu, atac dur la PNL în scandalul majorarii pensiilor: „Să se oprească din această mascaradă. În 2021, n-au mărit cu niciun leu veniturile românilor, iar în pandemie ne ţineau în casă în timp ce ei beau şi fumau prin birouri”