Marcel Ciolacu, ultimele informaţii despre listele la europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac: „Tudose este o opţiune de deschidere a listei”

Ramona Chiriac l-ar fi informat, joi, pe liderul PSD Marcel Ciolacu, că nu mai dorește să deschidă lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

21 mart. 2024, 18:50
Marcel Ciolacu, ultimele informaţii despre listele la europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac: „Tudose este o opţiune de deschidere a listei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, după ce Ramona Chiriac s-a retras din fruntea listei PSD-PNL la europarlamentare, că o variantă de înlocuitor este, pentru social-democrați, fostul premier Mihai Tudose.

„Dna Ramona Chiriac a anunțat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de dna Ramona Chiriac care a și anunțat public de ce a făcut acest lucru”, a declarat Ciolacu.

„Nu am avut o discuție privind comisarul României. Această discuție trebuie să o am cu președintele României, conform CCR, pentru că Președintele este reprezentantul României în Consiliul European unde se negociază portofoliile, România nu știe ce portofoliu de comisar va avea, abia atunci coaliția va nominaliza o persoană”, a adăugat liderul PSD.

„Referitor la dl Tudose, este o opțiune de deschidere a listei. Vom hotărî împreună cu dl Ciucă”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „PSD nu-l va susţine pe Iulian Dumitrescu”

Premierul României și liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că partidul pe care îl reprezintă nu îl va susține pe Iulian Dumitrescu în bătălia politică pentru șefia CJ Prahova.

„Nu-l susțin pe Dumitrescu. Și nici PSD. PSD nu-l susține pe Dumitrescu. PSD are candidat proproiu, în persoana dlui Nanu. Va câștiga CJ”, a spus Ciolacu.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova. După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, şi anume, de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

Citeşte şi: Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, validat de Coaliţie: „Cetăţenii Capitalei sunt nişte oameni admirabili care ştiu ce au de ales, nu am niciun mesaj pentru Nicuşor Dan sau Piedone”