Marcel Ciolacu:”Mulțumesc colegilor europeni pentru sprijinul total privind aderarea României la spațiul Schengen”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulțumit colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluției prin care se exprimă clar sprijinul total privind aderarea României la spațiul Schengen.

14 oct. 2022, 22:17
Marcel Ciolacu:”Mulțumesc colegilor europeni pentru sprijinul total privind aderarea României la spațiul Schengen”

Marcel Ciolacu este copleșit de suportul pe care liderii europeni îl oferă României. Liderul PSD le-a mulţumit vineri, colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluţiei care sprijină  aderarea României la spaţiul Schengen.

Citește și Aderarea la Spațiul Schengen, împiedicată de politicieni români. Cristian Terheș: „Sunt niște sclavi!” | EXCLUSIV

„Le mulţumesc colegilor din familia noastră europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Aceasta demonstrează, încă o dată, principiul de bază a social-democraţiei europene, acela de a pune cetăţenii pe primul loc”, a scris liderul social-democrat, pe pagina sa Facebook.

Marcel Ciolacu susține că PSD privește aderarea la spațiul Schengen nu ca pe un act strict politic, ci ca pe un merit pe care România și l-a câștigat.

„Credem că este vorba mai degrabă de faptul că ţara noastră îşi câştigă pe merit un statut care poate avea ca efecte concrete îmbunătăţirea vieţii românilor şi şanse mai mari pentru firmele din România. Mărirea flexibilităţii pe piaţa europeană a muncii, cu beneficii inclusiv pentru lucrătorii români care doresc să muncească în străinătate, consolidarea avantajul competitiv în transportul rutier, creşterea sectorului turismului, dezvoltarea firmelor româneşti care fac export, bunurile din România ajungând mai repede şi mai ieftin pe pieţele Europei, semnal puternic pentru investitori străini care îşi vor muta mai repede afacerile în România, toate acestea pot contribui semnificativ atât la creşterea economică, cât şi la diminuarea deficitului comercial la bunuri, una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale economiei româneşti din acest moment! PES a confirmat azi că România merită în Schengen”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În perioada 13 – 15 octombrie, la Berlin, are loc Congresul Socialiştilor Europeni la care participă și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și Judecătorul Augustin Zegrean confirmă: „UE primește informații de rea credință din România, pentru a nu adera la Schengen / De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu este România mai coruptă sau mai rea decât alte state”