Marcel Vela: „Avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de anul trecut”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-o conferinţă de presă din sediul MAI că semestrul acesta, nivelul de infracţionalitate din România a scăzut considerabil faţă de anul trecut. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 11:10
Marcel Vela: „Avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de anul trecut”

La sediul MAI a avut loc, astăzi, o declarație de presă susținută de Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Secretarul de Stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, lnspectorul General al Poliției Române, chestor principal de poliție Liviu Vasilescu, Inspectorul General al Poliției de Frontieră, chestor principal de poliție Liviu Bute și Directorul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, chestor de poliție Alexandru Scurtu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă public moţiunea: „Un haos mai mare nu poate crea nici PSD, nici opoziţia”

Subiectul evenimentului este prezentarea principalelor rezultate obținute în primul semestru al acestui an, de către structurile operative ale Poliției Române si ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva criminalității.

Potrivit chestorului șef de poliție Bogdan Despescu, în luna iulie, au fost destructurate 50 de grupări infracţionale din care 34 trimişi în judecată. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate împreună cu procurorii DIICOT au drulat 97 de acţiuni operative, au afectuat 480 de percheziţii domiciliale, fiind cercetate 445 de persoane, 92 sub control judiciar şi 143 au fost reţinute sau arestate preventiv.

Citeşte şi: Poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta de ultimă generaţie. „Sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari”

În această lună au fost desfăşurate 20 de operaţiuni cooperative i 168 de percheziţii domiciliale pentru destructurarea grupărilor specializate în traficul de persoane şi în acte de terorism şi de spălarea banilorl, 41 de persoane au fost reţinute şi arestate, şi 39 puse sub control judiciar.