Marcel Vela inspectează zonele inundate din Caraş-Severin şi Timiş: Riscam să avem victime, am reuşit să le salvăm

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vizitat zonele afectate de inundaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, fiind însoţit de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ministerul Mediului, Leonard Achiriloaei, directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Ervin Molnar, şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 11:37
Marcel Vela inspectează zonele inundate din Caraş-Severin şi Timiş: Riscam să avem victime, am reuşit să le salvăm

„Am văzut râul Timiș care a depășit cotele de inundație, a avut un debit foarte mare, au fost inundate unele locuințe, terenuri agricole. Sunt situații în care ieri, de exemplu, riscam să avem victime, au rămas 20 de persoane izolate și am reușit să le salvăm”, a declarat ministrul, conform Mediafax.

Citeşte şi: Imaginile zilei. Localităţi măturate de apă după ce un dig s-a rupt în Lugoj VIDEO

Ministrul s-a deplasat în oraşul Oţelu Roşu unde râul Bistra a inundat mai multe gospodarii, dar şi în municipiul Lugoj pentru a verifica şi dispune măsuri necesare pentru protecţia populaţiei şi limitarea efectelor negative ale fenomenelor hidrologice, precizează MAI.

În aval de municipiu, din cauza nivelului crescut al apelor râului Timiş, în digul de protecţie s-au format două breşe, fiind inundate zone agricole

Ministrul a adăugat că autoritățile au avut în plan, joi seara, evacuarea a 500 de persoane, dar „am trecut cu bine peste această provocare”.

Pagubele produse de ploi vor fi evaluate în fiecare județ, Guvernul urmând să ajute persoanele grav afectate.