Marcel Vela, mesaj pentru românii care se întorc în ţară: „Să nu mai acceseze transportatori care îi lasă la patru kilometri de vamă”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi, că în urma discuţiilor avute la Budapesta cu omologul din Ungaria, s-a convenit să se deschidă alte cinci puncte de frontieră pentru intrarea în România.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 19:26
Marcel Vela, mesaj pentru românii care se întorc în ţară: „Să nu mai acceseze transportatori care îi lasă la patru kilometri de vamă”

Marcel Vela a transmis şi un mesaj românilor care vin spre ţară în această perioadă.

„Am un mesaj pentru toţi cei care mai doresc să vină, să facă două lucruri: să analizeze timpii de aşteptare pe toate vămile. Al doilea, chiar dacă fac zeci sau sute de kilometri, să se gândească la faptul că este de preferat să facă această distanţă suplimentară, decât să aglomereze o vamă şi să acceseze o vamă laterală”, a spus ministrul.

„Cei care vin, să nu mai acceseze transportatori, de unde or fi ei, care îi lasă la patru kilometri de vamă. Autocarele vor avea dreptul să intre în România. Vin oamenii pe jos, e căldură, sunt supăraţi”, a mai completat Vela.

„Aşa cum ştiţi, ieri s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională, coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară este deschisă la dialog şi sperăm că şi această solicitare a noastră, care a fost acceptată de domnul ministru de Interne din Ungaria, să fie implementată, în sensul în care să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare. Acest traseu să fie deschis 24 din 24 de ore (…) Opinia noastră este că acest traseu trebuie să fie pe autostradă, dar nu depinde de noi”, a mai declarat ministrul de Interne.

Citeşte şi: Planul unui îndrăgostit ca să-şi vadă iubita în vreme de pandemie. Cum s-a terminat aventura tânărului