Tartă cu broccoli și cașcaval, delicioasă și sănătoasă, pentru cei care sunt atenți la dietă. Nu conține făină și poate fi consumată în orice moment al zilei

Această rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval este ideală pentru orice moment al zilei. Este foarte delicoasă, dar și sănătoasă.

29 feb. 2024, 12:57
Tartă cu broccoli și cașcaval, delicioasă și sănătoasă, pentru cei care sunt atenți la dietă. Nu conține făină și poate fi consumată în orice moment al zilei
Tartă cu broccoli și cașcaval

Tartă cu broccoli și cașcaval. Blatul tartei este făcut din legume, lucru care o face extrem de apetisantă, dar și mai sănătoasă. O poți mânca atât caldă, cât și rece, și nu trebuie să-ți faci griji în privința dietei.

Pentru a pregăti această tară delicioasă, toacă fin 140 de grame de broccoli și rade doi cartofi. Adaugă 120 de grame de cașcaval ras, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper și amestecă într-un bol.

Citește și: Tocană de cartofi cu pui! Rețeta cu gust de copilărie pe care doar bunica știa să o prepare

Compoziția rezultată o așezați într-o tavă unsă cu ulei. Trebuie să fie bine aplatizată și lipită de pereții tăvii. Băgați-o la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute.

Între timp, pregătește umplutura. Bate șase ouă într-un bol, apoi adaugă 70 de grame de broccoli tăiat în bucățele mici, cuburile de roșii, ceapa tocată, 60 g de cașcaval ras, smântâna, 1/2 de linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și amestecă totul foarte bine.

Citește și: Rețeta de papanași moldovenești ca la bunica acasa! Gustul care îți va aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie

Amestecul îl torni peste blatul copt de broccoli și îl nivelezi și îl dai la cuptor pentru încă 25 de minute. Asta e tot! Acum te poți bucura de o tartă delicioasă, pe care o poți prepara dacă ești la dietă și nu știi ce să mai gătești.