Mare țeapă în crypto. Jurnalistul Niels Schnecker victimă: „M-a lăsat în fundul gol. Tot mi-a luat”

Niels Schnecker a fost păcălit de hackeri. Infractorii informatici au luat la ochi traderii și investitorii în crypto. 

16 iul. 2022, 15:18
Mare țeapă în crypto. Jurnalistul Niels Schnecker victimă: „M-a lăsat în fundul gol. Tot mi-a luat”

Jurnalistul România TV a rămas fără criptomonedele pe care le ținea pe stick. Niels Schnecker a povestit întreaga întâmplare, în direct.

„Nu am crezut că ajung ştire în propria emisiune, dar iată-mă! Săptămâna aceasta am fost jefuit, la propriu. Am downloadat, am luat un progrămel din magazinul unuia dintre cei mai mari operatori de calculatoare, cei cu sistemele cele mai importante de operare, cu ferestruici. De acolo am luat un progrămel. Când l-am băgat cu stickul meu în care ţineam nişte criptomonede, mi-a supt toate criptomonedele.

Se numeşte program de phishing, care îţi ia toate criptomonedele. Erau nişte economii pe care mi le-am pus deoparte pentru zile negre.

M-a lăsat în fundul gol. Tot mi-a luat”, a povestit Schnecker.

 

Cum a fost păcălit, de fapt, Niels Schnecker

 

Jurnalistul România TV a început să se împace cu ideea că a fost păcălit și că nu are vreo soluție pentru a recupera monedele pierdute.

„Ce nu pot să înţeleg este că acest program era în magazinul acestui foarte mare operator de calculatoare. Cum este posibil ca acest lucru să se întâmple? Motivul pentru care spun asta este pentru a vă avertiza că vi se poate întâmpla şi vouă. Aveţi foarte mare grijă! Nu înseamnă că dacă aţi cumpărat un program de la cel mai mare operator din lume nu poate fi un program pirat. Acum mă zbat să încerc să vorbesc cu ei. Problema este că nu am cu cine vorbi. Aceşti mari operatori nu au sistem de serviciu cu publicul. Mi-au spus să scriu un feedback şi om vedea dacă îmi răspunde cineva. Incredibil”, a mai punctat prezentatorul TV.

Niels Schnecker va face o plângere la Poliție.

„Sunt sigur că e scris undeva mărunt, acolo unde clickuieşti şi spui că eşti de acord cu termenele şi condiţiile fără să citeşti polologhiile alea, că nu îşi asumă răspunderea pentru programele terţilor din magazin. Ca atare, ţeapă. Aveţi grijă ce cumpăraţi! Repet, programul nu doar că era de acolo, avea imaginea programului legitim de care aveam eu nevoie pentru acel stick, iar la capăt era cu Pro. Adică te gândeşti că îl iau pe cel bun, cel adevărat, pe care dau un ban, nu iau gratis. Ei bine, ţeapă!

Exact trei minute a durat să îmi ia tot. Mi-a cerut programul ăsta utilizatorul şi parolele, nu mi le lua, l-am mai băgat o dată. Voi face plângere la poliţie, dar nu am cu cine vorbi la operator, asta e problema. Îi dau în judecată, ei au o armată de avocaţi şi eu am rămas fără bani”, a mai transmis jurnalistul.