Marea a făcut prima victimă în sezonul 2022. Un adolescent de 16 ani a murit în Costinești

Scene de coşmar într-una din cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc. Un adolescent de 16 ani a murit, duminică după-amiază, la Costineşti, după ce a recurs la un gest care i-a fost fatal.

05 iun. 2022, 17:22
Marea a făcut prima victimă în sezonul 2022. Un adolescent de 16 ani a murit în Costinești
foto: replicaonline.ro

Un adolescent de 16 ani a murit în Costinești, după ar fi sărit de pe un dig şi s-a lovit la cap.

La faţa locului au fost chemate de urgenţă mai multe echipaje medicale, însă salvatorii nu l-au mai putut readuce la viaţă pe băiat.

„Acesta a fost găsit în stop carido respirator. Prezenta un traumatism cranian grav. S-a efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate a fost declarat decedat.”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ, potrivit Ct100.

Tragedia a avut loc pe plaja din dreptul Obeliscului din Costineşti. Adolescentul de 16 ani care s-a înecat este prima victimă în sezonul 2022.

Citeşte şi: Refugiaţii de război, urmăriţi de tragedii şi în Europa. Două ucrainence au murit în accidentul feroviar din Germania

În sezonul estival 2021, pompierii ISU Dobrogea au intervenit în cazul a 81 de persoane înecate. 65 de persoane au fost salvate, iar 16 persoane au decedat. Numărul de intervenții este mai scăzut comparativ cu anii precedenți (2019 – 83 de intervenții, 2020 – 97 de intervenții).

Tânăr de 18 ani, dispărut în Dunăre. Pompierii şi scafandrii intervin pentru căutarea lui

De asemenea, pompieri şi scafandrii de la ISU Giurgiu şi ISU Bucureşti-Ilfov intervin duminică după-amiază pentru căutarea unui tânăr de 18 ani care a dispărut în apele Dunării în timp ce se scălda. Un alt tânăr de aceeaşi vârstă a fost scos teafăr la mal, conform News.ro.

Din primele informaţii, cei doi tineri, împreună cu mai mulţi prieteni, se aflau la scăldat în apele Dunării în zona localităţii Gostinu. Cei doi tineri de 18 ani nu au mai ieşit la suprafaţă, iar unul dintre ei a fost scos din apă de oameni aflaţi cu o barcă în zonă. El a fost dus la mal şi, după ce a primit primul ajutor, a fost dus la spital, fiind conştient şi cooperant.

Pompieri de la ISU Giurgiu şi scafandri de la ISU Bucureşti-Ilfov îl caută pe cel de-al doilea băiat. La faţa locului se află şi cadre medicale pregătite să intervină.

Citeşte şi: Tensiuni la marşul LGBTQ din Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă. Zeci de jandarmi intervin VIDEO