Marea Britanie a călcat pragul Anului Nou în stare de ebrietate

Revelionul 2012 din regatul insular nu a făcut excepţie de la regula dezgustătoarelor scene publice, de stradă, când alcoolul în exces îi transformă pe bipezi, în biete patrupede.

RomaniaTV.net
02 ian. 2012, 10:14
Marea Britanie a călcat pragul Anului Nou în stare de ebrietate

Scene cu tinere aproape dezbrăcate, abia ţinîndu-se pe picioare în plină stradă, sunt deja o imagine obişnuită pe străzile Londrei şi ale altor oraşe din Marea Britanie. Deosebirea este că în timpul sărbătorilor, aceste scene sunt mai frecvente.

Reporterii tabloidului britanic Daily Mail au făcut un tur prin Londra, dar şi prin alte oraşe, monitorizând mişcările petrecăreţilor  şi aflând, de pildă, că serviciile de Salvare din capitala britanică au primit aproximativ 600 de apeluri pe oră (de trei ori mai multe decât într-o seară obşnuită),  în noaptea trecerii dintre ani, pentru cazuri de alcoolism.

Şi în alte oraşe a fost hărmălaie. De pildă, în Cambridge a fost nevoie ca armata să ridice un cort militar care a adăpostit un spital de campanie pentru beţivi.

Către dimineaţă, când petrecăreţii se îndreptau către casele lor, unii dintre ei, „înrăiţi” de alcool, au început să facă scandal şi să bată cu ceilalţi. Poliţia metropolitană a arestat 77 de persoane. Scotland Yard-ul a trimis pe teren un dispozitiv de 3.000 de ofiţeri, pentru a supraveghea mulţimile.