Marea Britanie ridică nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă. Decizia MI5 după atacurile din Viena

Nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă din Marea Britanie a fost ridicat la "grav". Anunţul a fost făcut, marţi, de ministrul britanic de Interne, care îi îndeamnă pe cetăţeni să rămână vigilenţi şi să alerteze Poliţia despre orice activitate suspectă.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 06:49
Marea Britanie ridică nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă. Decizia MI5 după atacurile din Viena

”Centrul comun de analiză privind terorismul a schimbat nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă de la substanţial la grav”, a scris ministrul britanic de Interne, Priti Patel, pe Twitter.

Oficialul britanic a precizat că este vorba despre o „măsură de precauţie” care „nu se bazează pe nicio ameninţare specifică”.

„Publicul ar trebui să rămână vigilent şi să raporteze poliţiei orice activitate suspectă”, a adăugat Priti Patel.

Începând din noiembrie 2019, nivelul de alertă din Marea Britanie era ”substanţial”.

Ce înseamnă nivel „grav” privind ameninţarea teroristă în Marea Britanie

Nivelul „grav” este al patrulea pe o scară de la 1 la 5 şi înseamnă că un atac terorist este considerat „foarte probabil”, a explicat MI5, Serviciul de Informaţii Interne al Marii Britanii, care a anunţat schimbarea pe site-ul său.

Potrivit Agerpres, primul nivel, ”redus”, înseamnă că un atac terorist este extrem de improbabil, ”moderat” că un atac este posibil, dar improbabil, iar ”substanţial” se traduce printr-un atac probabil.

Nivelul maxim de alertă, ”critic”, înseamnă că un atac este extrem de probabil în viitorul apropiat.

Prima fotografie cu suspectul principal al atentatului terorist de la Viena. Ce a postat acesta pe Instagram FOTO

Serviciul Român de Informaţii a transmis, marţi, că ultimele atentate teroriste comise recent confirmă actualitatea ameninţării teroriste la adresa Europei, chiar şi în condiţiile unei crize sanitare profunde. SRI a precizat că nivelul de altertă în România este albastru, adică precaut.

SRI, după atentatul de la Viena: Orice stat din Europa poate reprezenta o ţintă. Nivelul de alertă în România este albastru, precaut


loading...