Marea Britanie suspendă toate zborurile de la cea mai mare bază militară din ţară. Pista s-a topit din cauza căldurii

Marea Britanie suspendă toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force (RAF) pentru că „pista s-a topit” din cauza căldurii extreme, relatează Sky News.

18 iul. 2022, 19:12
Marea Britanie suspendă toate zborurile de la cea mai mare bază militară din ţară. Pista s-a topit din cauza căldurii

Decizia de a închide pista de la baza Brize Norton din Oxfordshire a fost luată luni dimineață, relatează presa din Marea Britanie. Au fost puse în aplicare planuri de urgență pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operațiunilor militare, a transmis o altă sursă RAF.

O altă sursă a confirmat că pista a fost afectată de căldură, dar nu a confirmat că s-a topit fizic, scrie Sky News.

Pistele pentru avioane pot fi considerate nesigure de utilizat atunci când asfaltul devine moale din cauza căldurii soarelui.

Citeşte şi Horia Constantinescu, preşedintele ANPC: Nu putem sancţiona Wizz Air şi Ryanair, aşa cum am făcut cu Blue Air, pentru că nu au sediul în România

În prezent, o avertizare cod roșu de caniculă este în vigoare în Marea Britanie, iar cea mai ridicată temperatură din istoria țării este de așteptat să fie înregistrată cel mai probabil marţi, când se prognozează temperaturi de  peste 41 de grade Celsius.

Citeşte şi Avion răsturnat pe pistă, la aterizare. În ciuda imaginilor dramatice cu epava, toţi pasagerii au scăpat miraculos cu viaţă VIDEO

De asemenea, în Dublin a fost înregistrată luni cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor. În capitala Irlandei au fost 32,5 grade.