„Marea coadă a Chinei”: Sute de mii de oameni s-au înghesuit pe Marele Zid Chinezesc VIDEO

Sute de mii de persoane din China au luat cu asalt săptămâna aceasta Marele Zid Chinezesc, fotografiile apărute pe reţele sociale cât şi în presa internaţională uimind întreaga lume.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 18:27

Un număr exact al celor care s-au aflat la celebrul monument nu este cunoscut.
 Monumentul celebru al Chinei a fost asaltat săptămâna aceasta de către sute de mii de turişti şi chinezi, ca urmare a sărbătorii naţionale din această ţară. Marele Zid Chinezesc, având o lungime de 8851 de kilometri, a fost pur şi simplu sufocat de numărul impresionant de vizitatori, scrie Daily Mail.  

Fotografiile în care sunt prezentate şiruri imense de persoane aflate pe Marele Zid Chinezesc au făcut deja înconjurul lumii şi sunt deja descrise drept „Marea coadă a Chinei”.

 Construit pe parcursul secolelor de către diverşi împăraţi ai Chinei pentru a preveni invaziile mongole, Marele Zid Chinezesc a suferit diverse modificări, anumite porţiuni ale acestuia fiind transformate în sectoare tematice pentru a face faţă numărului imens de turişti care vin anual aici.

De când politicianul Mao Zedong a declarat că „Nu eşti un bun chinez dacă nu ai vizitat măcar o dată Marele Zid”, milioane de conaţionali au început să vină în fiecare an la acest sit, cea mai populară porţiune a monumentului pentru vizitatori fiind cea de la Badaling, aflată la nord de capitala Beijing.
 Pentru că săptămâna aceasta chinezii au primit liber timp de şapte zile pentru sărbătoarea naţională, milioane de persoane au plecat în concedii, reuşind astfel să transforme autostrăzile, şoselele şi alte artere rutiere în adevărate blocaje.

Marele Zid Chinezesc este doar unul dintre monumentele luate cu asalt săptămâna aceasta, şi alte locaţii din China fiind blocate de-a dreptul din cauza traficului îngreunat.  

24 de autostrăzi naţionale s-au transformat în spaţii de staţionare deoarece circa 86 de milioane de persoane au ales să plece în concediu, spune presa din China. Sute de fotografii au fost postate pe reţele sociale sau bloguri, în care se pot observa şoferi nervoşi sau familii întregi aşteptând descongestionarea traficului rutier.

 Academia de Turism din China a estimat că aproximativ 362 de milioane de chinezi au decis să îşi părăsească locuinţele pentru a se putea bucura de săptămâna liberă. Criticile la adresa guvernului chinez nu au întârziat să apară, deoarece a aprobat măsura prin care săptămâna dedicată sărbătorilor naţionale să devină liberă pentru toţi locuitorii statului.

„Nu am văzut absolut nimic în concediul nostru, cu excepţia capetelor altor persoane. Am vrut ca băiatul nostru de 11 ani să înveţe ceva din călătoriile pe care le-am făcut, dar nu am reuşit şi am ajuns să ne întoarcem acasă mai obosiţi de cât am plecat”, a explicat Guo Zhijun din provincia Henan.