Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de WhatsApp. Iată cum să te ferești de hackeri și să-ți păstrezi confidențialitatea

Toți utilizatorii de WhatsApp ar trebui să-și verifice setările înainte de a folosi aplicația.

06 nov. 2022, 08:03
Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de WhatsApp. Iată cum să te ferești de hackeri și să-ți păstrezi confidențialitatea

Experții cibernetici îndeamnă toți utilizatorii să se asigure că folosesc cele mai bune setări posibile pentru WhatsApp. Peste două miliarde de oameni din toată lumea folosesc WhatsApp, deținut de Meta, ceea ce îl face o țintă principală pentru hackeri. S-ar putea să vă expuneți la un risc inutil utilizând setările greșite.

Doi experți cibernetici dezvăluie cel mai bun mod de a rămâne în siguranță pe WhatsApp. Cea mai importantă setare este verificarea în doi pași, potrivit lui Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout.

„Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele configurându-vă numărul pe alt dispozitiv”, a spus Tom pentru The Sun.

Citește și Cum poți avea conversații secrete pe WhatsApp. Funcția neștiută de pe aplicația folosită de milioane de români

„Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociat cu WhatsApp. Oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola”, a mai spus el.

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturile pe care le aveți.

Cum vă protejați confidențialitatea pe WhatsApp

Și asta nu e tot. WhatsApp este plin de funcții inteligente concepute pentru a vă proteja confidențialitatea. Multe dintre ele sunt ascunse în Setări, sub fila Confidențialitate.

„Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea”, a adăugat Tom. „Puteți, de asemenea, să configurați o blocare a ecranului și să o activați pentru a dezactiva chitanțele de citire”.

Citește și WhatsApp nu mai funcționează! Europa, Asia și Australia sunt afectate de eroarea aplicației de mesagerie

Dacă vă actualizați telefonul în mod regulat, atunci ar trebui să aveți o grijă suplimentară, potrivit expertului cibernetic Brian Higgins.

„Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică”, a spus Brian, specialist în securitate la Comparitech.

Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni.

„Încercați să scăpați de orice persoană cu care nu ați interacționat de ceva vreme sau pe care nu o cunoașteți”, a continuat el.

Există și alte sfaturi cheie de securitate de care puteți profita. Primul este să vă asigurați că vă păstrați telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai recente corecții software. Aceste actualizări includ adesea remedieri importante de securitate care elimină erorile utilizate de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul.

Și, de asemenea, ar trebui să fiți atenți în general la oricine care solicită informații personale (cum ar fi detaliile cardului de credit sau codurile de conectare), chiar dacă textul pare să provină de la un prieten. Dacă un hacker obține acces la contul tău de WhatsApp, îl poți da afară conectându-te din nou.