Maria, fata de 14 ani ucisă de cel ce voia să-i fie iubit, a fost pusă de criminal să îl colinde înainte de a fi ucisă. I-a dat şi bani, apoi s-a năpustit cu cuţitul asupra ei

Maria, fata de 14 ani din Truşeşti, a fost înmormântată miercuri, la Truşesti în rochie de mireasă. Tânărul care a ucis-o pe Maria cu zeci de lovituri de cuţit a pus-o pe fată să îl colinde înainte de a-i lua viaţa. I-a dat şi bani, apoi s-a năpustit cu peste 20 de lovituri de cuţit asupra ei.

05 ian. 2023, 08:38
Maria, fata de 14 ani ucisă de cel ce voia să-i fie iubit, a fost pusă de criminal să îl colinde înainte de a fi ucisă. I-a dat şi bani, apoi s-a năpustit cu cuţitul asupra ei

Maria, adolescenta din Truşeşti, Botoșani, care a fost ucisă cu sânge rece în timp ce se afla cu fratele ei la colindat, a fost condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. Sute de persoane au fost prezente la Trușești ca să își ia rămas bun de la Maria. Pe lângă rude și persoane apropiate, la căpătâiul adolescentei au fost și autoritățile locale și primarul comunei, Petru Ailenei. Ei au plătit pentru înmormântare adolescentei de 14 ani.

Adolescenta de 14 ani a fost ucisă într-un mod violent în ultima zi din 2022. Plecase la colindat împreună cu fratele mai mic, în vârstă de 10 ani. Pe stradă s-au întâlnit cu cel care avea să o ucidă. După ce i-a pus pe cei doi să-l colinde şi le-a dat şi bani pentru asta, tânărul de 20 de ani s-a năpustit asupra fetei. A înjunghiat-o de 25 de lovituri de cuţit.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că el a solicitat să fie urat de către victimă împreună cu fratele ei. S-a şi întâmplat acest lucru. I-ar fi plătit o anumită sumă, respectiv 50 de lei, după care, la despărţire, s-a întors şi a înjunghiat-o”, a declarat Valeriu Chihaia prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, citat de monitorulbt.ro.

Unele lovituri i-au fost fatale fetei. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să o salveze pe Maria. Era în şoc hemoragic.

Criminalul de 20 de ani a fugit de la locul faptei, dar a fost prins ulterior de polițiști.

Maria provenea dintr-o familie săracă. Mama o aboandonase alături de cei patru fraţi într-un centru de plasament. Când a aflat de moartea feteie, mama ei le-a transmis celor de la centru că nu are bani de înmormântare, aşa că autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului s-au ocupat de toate cheltuielile.

Citește și Noi detalii despre Maria, copila de 14 ani din Botoșani, care a plătit cu viața pentru iubirea neîmpărtășită. Cine e tânărul care a ucis-o cu zeci de lovituri de cuțit

 

Tânărul care a ucis-o pe Maria a încercat să se sinucidă în arest

După ce a ajuns în spatele gratiilor, criminalul Mariei este supravegheat non stop. Potrivit unor surse, tânărul a încercat să se sinucidă.

„În timpul nopții, a fost surprins de polițiștii care îl supravegheau cum își lega mânecile bluzei, existând posibilitatea de a-și face rău. Din acest motiv au fost luate măsuri suplimentare de siguranță. Pentru a evita producerea vreunui incident nedorit”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani, pentru monitorulbt.ro.