Maria Grapini sesizează Uniunea Europeană privind cazul Sorinei Pintea: „Cine va răspunde dacă viaţa ei este pusă în pericol?”

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis pe Facebook că va sesiza Uniunea Europeană în urma "imaginilor revoltătoare apărute în mass-media cu fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 17:30
Maria Grapini sesizează Uniunea Europeană privind cazul Sorinei Pintea: „Cine va răspunde dacă viaţa ei este pusă în pericol?”

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe Facebook, europarlamentarul Maria Grapini a transmis „de urgență scrisori oficiale către președintele Parlamentului European, David Sassoli, și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”.

”În calitate de eurodeputat român, vă sesizez unul dintre recentele cazuri de încălcare a drepturilor unui cetățean român. Doamna Sorina Pintea, cetățean român, fost Ministru al Sănătății a fost arestată, deși nu existau probe la momentul arestării preventive. Doamna Sorina Pintea este acuzată de o posibilă luare de mită, care nu s-a dovedit încă”, se arată în scrisorile trimise de Maria Grapini.

Citeşte şi: Soţul Sorinei Pintea, mesaj emoţionant despre starea de sănătate a fostului ministru: Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas de ceas

Europarlamentarul spune că ministrul a fost supus unor umiliţe.

„Problema pe care doresc să o ridic însă, este cea legată de tratamentul, la care este supusă doamna Sorina Pintea, care este bolnavă cu un diagnostic pus cu mult înainte de arestare – o boală autoimună.

Cu toate acestea, a fost dusă cu cătușe la mâini, filmată și imaginile prezentate public, audiată circa 30 de ore, timp în care nu a mâncat și nu și-a luat medicamentele. Zilnic este transportată la spital încătușată, deși ar putea să aibă o măsură alternativă( de exemplu arest la domiciliu) până se judecă cazul”, a scris Grapini. 

Maria Grapini le cere celor doi lideri europeni să solicite administrației naționale responsabile din România să respecte toate drepturile fiecărui cetățean ce decurg din legislația europeană. Ea a anunţat că săptămâna viitoare la Strasbourg, va face public cazul Sorinei Pintea în plenul Parlamentul European.

”Ca femeie și mamă sunt revoltată față de acest caz și sper că veți lua măsurile ce țin de competența europeană.
Viața cetățenilor trebuie protejată de lege și nimeni nu trebuie să-și permită să facă abuzuri care să afecteze sănătatea, integritatea și dreptul la o justiție dreaptă…Cine va răspunde dacă viața doamnei Sorina Pintea este pusă în pericol, dacă boala se agravează?”, se mai arată în scrisorile oficiale ale europarlamentarului Maria Grapini.

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.