Marian, ambulanțierul care a rămas fără un acoperiș deasupra capului, are nevoie de ajutor. Riscă să ajungă în stradă cu soția și cei doi copii, după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

Marian Porojan s-a trezit în stradă împreună cu soția și cei doi copii, după ce un incendiu le-afăcut scrum locuința.

14 aug. 2023, 09:27
Marian, ambulanțierul care a rămas fără un acoperiș deasupra capului, are nevoie de ajutor. Riscă să ajungă în stradă cu soția și cei doi copii, după ce casa le-a fost mistuită de flăcări
Marian și familia lui riscă să rămână pe străzi

Marian Porojan lucrează de ani buni în slujba celor bolnavi. Acum, el și familia lui sunt cei care au nevoie de ajutor. Casa lor a fost făcută scrum de un foc care a izbucnit, cred anchetatorii, de la instalația electrică a unui vecin.

Primăria le-a oferit găzduire într-o locuință socială, însă numai pentru o lună. De la sfârșitul lunii, familia va rămâne fără adăpost. Din salariul său de ambulanțier, Marian abia reușea să plătească ratele la bancă pentru locuința care a fost mistuită de flăcări.

Citește și: O fetiță de 14 ani, fiica unui ambulanțier, și-a scos frățiorul din flăcările incendiului de la Piața Muncii: „Un copil a salvat alt copil”

Luca, mezinul familiei, privește cu jind la ceea ce înainte era camera lui. La numai doi ani, băiețelul se joacă printre bucățile de moloz și resturile carbonizate, în locul care cu doar câteva săptămâni în urmă era acasă. Micuțul e de nedespărțit de sora lui mai mare, cea care a simțit prima mirosul de fum. Ea a fost și cea care și-a salvat frățiorul din ghearele flăcărilor, dar, cu toate astea, își reproșează adesea că „puteam să ies mai repede cu el”.

Părinții, ambii asistenți medicali, se aflau la serviciu când a izbucnit incendiul.

„Vorbeam cu ea la telefon și mi-a zis că e un fum foarte mare. A luat foc casa vecinului”, a declarat Ana-Maria Porojan, pentru stirileprotv.ro.

Tatăl se afla în misiune când a primit vestea.

„Eu eram la servici… m-a sunat soția să-mi spună că arde. Și, când am auzit, i-am zis doamnei doctor: acasă!”, a declarat Marian.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic”

Alexandra a încercat să fugă de trei, ținându-și frățiorul în brațe, dar fumul gros a împiedicat-o. Pompierii au reușit să-i scoată cu doar câteva secunde înainte ca flăcările să vină din urmă.

M-au mai putut salva nimic, au rămas doar cu actele și hainele de pe ei. În trei săptămâni, cei patru vor ajunge în stradă. Necazurile nu se opresc aici. Familia lui Marian mai are și un rest de plată de 60.000 de lei, pentru un credit luat ca să-și ridice casa. Colegii de la Ambulanță i-ai ajutat pe cei doi soți cât au putut, dar din salariu le va fi imposibil să se descurce cu o chirie, ratele și nevoile zilnice.

Cei care doresc să ajute familia Porojan au la dispoziție un cont bancar:

Cont Revolut: RO76BREL0005504778580100
Tel. 0720768707
RO08BTRLRONCRT0303512901 – Porojan Marian