Marian Mina sare la gâtul directorului general al CFR Călători, după tragicul accident feroviar de la Galați: ”Ia spune matale ce ai făcut în toți acești ani”

Marian Mina, deputat și lider PSD Giurgiu, l-a atacat dur pe directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, după cumplitul accident feroviar care a avut loc sâmbătă seară, la Galați.

27 mart. 2023, 18:42
Marian Mina sare la gâtul directorului general al CFR Călători, după tragicul accident feroviar de la Galați: ”Ia spune matale ce ai făcut în toți acești ani”
Marian Mina sare la gâtul directorului general al CFR Călători, după tragicul accident feroviar de la Galați

Marian Mina sare la gâtul directorului general al CFR Călători, după tragicul accident feroviar de la Galați. Social-democratul este stupefiat de atitudinea directorului CFR care după tragicul accident de la Galați în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, a refuzat să își asume răspunderea pentru subfinanțarea sistemului feroviar.

Citește și Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. O femeie de 53 de ani, conductorul trenului, a murit la spital

Marian Mina sare la gâtul directorului general al CFR Călători, după tragicul accident feroviar de la Galați

Marian Mina îl acuză pe Traian Preoteasa că a căpușat ani de zile sistemul feroviar din România și îl întreabă ce a făcut ca să prevină astfel de tragedii.

”Cum să spui că nu-ți asumi răspunderea pentru subfinanțarea cronică a sistemului feroviar, după ce ai fost politrucul de serviciu al PNL, pus în tot felul de funcții la CFR? Cum să nu-ți asumi nimic, după ce zeci de ani te-ai învârtit ca director prin tot sistemul feroviar românesc?

Cum să zici că n-ai nicio vină pentru accidentele recente, când, din 2021, PNL te-a pus director general la CFR Călători și apoi, cu proptele politice liberale, te-ai menținut în funcție până în ziua de azi?

Nu îți e rușine obrazului, domnule director general Traian Preoteasa? Te faci că uiți de perioada în care PNL îți prelungea din două în două luni mandatul de director la CFR Călători?

Ia spune matale ce ai făcut în toți acești ani, în care te-ai învârtit în sistemul feroviar, pentru a preveni accidentele care se produc astăzi din cauza subfinanțării pe care ai păstorit-o atâta amar de vreme? Că ne-am săturat cu toții de astfel de „specialiști” de rangul doi, care au căpușat ani de zile sistemele critice din România, iar când apar problemele, fug ca șobolanii de pe vapor și dau vina pe miniștrii vremelnic aflați în funcție.

P.S.: Locomotiva implicată în accident a ieșit din revizie chiar în dimineața accidentului. Ce a păzit domnul Preoteasa? Asta este atribuţia CFR Călători!” a scris Marian Mina pe pagina sa de Facebook.

Citește și Sorin Grindeanu, primele măsuri după accidentul dramatic de tren de la Galați: „Am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”